possible to make website for free

Пошук по сайту

У Забужжі Кир Михаїл висвятив диякона, священника та привітав адміністратора храму і 10-річчям священства

У неділю, 28 березня 2021 р. Б., Просвященний Кир Михаїл відвідав парафію с. Забужжя, Сокальського деканату з нагоди 10 – річчя священства адміністратора храму о. Йосипа Скоробогатого. У часі Божественної Літургії Архиєрей уділив священичі свячення диякону Олександру Кащуку та дияконські свячення піддиякону Назарію Пирському.

СВІТЛИНИ

  «Маємо святий обов’язок завжди дякувати Богові за дар життя, у кому Господь нас покликав бачити його діла, що він зробив у цьому світі і робить по сьогодні. Так Катехизм нашої Церкви навчає, щоб ми могли зрозуміти своє місце в світі, житті і в Церкві, у що маємо вірити і про що молитися: «В Церкві людина з’єднана у Святому Дусі  людьми, бо Святий Дух оживляє і дає благодать. Отець творить через Сина у Святому Дусі». Цей Божий Дух ми відчуваємо тоді, коли є у спільноті і ця спільнота є в любові.

  Воля Отця відкрила нам цей світ і ми повинні воздавати славу, поклін і подяку за все, що він нам дав. Ми сьогодні в апостольському читанні бачимо, де говориться про віру,  що все це переміниться, мов одежа, а його літа не скінчаться. Господь завжди є той самий, він не тільки сотворив світ, а постійно творить.

  Сьогодні в Євангелії у вірі перед очима Ісуса Христа з’являються різні люди, які прийшли з різними хворобами, переживаннями і з бажанням, щоб Господь вчинив їм чудо. Одні розбирають дах виявляючи виразні старання і Господь бачить їхню віру. Кожен з нас має виявляти таку віру. Віра –  це акт перед Богом, який стає явним. Цей акт лежить нам на серці. Господь хоче, щоб ми його признавали і каже: «Я буду з вами повіки».

  Наскільки важливо наше серце виразити правильним, наскільки над ним треба працювати, щоб викорінити гріх, щоб воно стало чистим. Коли людина радісна – вона є здоровою. «Радуйтеся завжди в Господі», так каже апостол, щоб ми в собі відкривали щедрість Божу. Господь все нам дав, щоб ми могли змінити себе. Ми щось робимо, а Господь доповняє своєю благодаттю.

   Відпускаються тобі твої гріхи – є рівносильним встань і ходи. Намагаймося очистити себе від гріхів і відчути імпульс Божої благодаті. Ми так хочемо, щоб Господь нас чув. Хочемо очистити серце  і признати Бога. Митрополит Андрей Шептицький молився і просив: «Дай мені Господи любов до Церкви, до народу. Дай любов у терпінні без нарікань».

  Через Пресвяту Богородицю бачимо великі переміни – слово стало  тілом і замешкало між нами. Нехай це слово на нашу віру вступить в наше життя, щоб ми раділи в Господі і наша віра зростала.» - із проповіді владики Михаїла.

   Після богослужіння була зачитана грамота Адміністратору храму о. Йосипу на право носіння золотого нагруного хреста.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336