possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро взяв участь у Урочистому Богослужінні з нагоди десятилітнього ювілею інтронзації Патріарха Святослава

Якщо говорити про розбурхане море української дійсності, то він - як Петро. Блаженніший Святослав мусить вглядатися в обличчя, серце Христове, щоби самому не потопати і провадити корабель Церкви до тихої пристані спасіння. Такі слова сказав владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час урочистої Літургії з нагоди десятиріччя інтронізації Блаженнішого Святослава на Главу УГКЦ.

Святкуючи сьогодні десятилітній ювілей інтронізації Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава, відзначив єпископ, найперше – це нагода дякувати за ту дивовижну благодать і силу, які посилає Святий Дух.

«Мудрість, второпність,  сила, відвага, та особлива енергія, – вважає проповідник, – ось чим наповнює його душу і серце Святий Дух, аби він гідно виконав свою місію, своє завдання. Його справді покликав Святий Дух і сказав: іди до свого дому з Аргентини, іди до свого дому і служи всім, хто має коріння з цього дому».

Сьогодні дякуємо Богові, сказав владика Йосиф, за того наймолодшого, але за того достойного, якого Бог вибрав. «Дуже багато сьогодні є тлумачень, як так сталося, що наймолодший став Патріархом Української Греко-Католицької Церкви. І якби ви були на виборчому Синоді, то чули б від багатьох наших єпископів, які казали: нехай би тепер хтось сказав, що в нашій Церкві не діє і не є присутній Святий Дух. Є! І це свідчення, що всі повірили, що ця особа справді дасть собі раду», – сказав він.

Владика Йосиф перелічив якості Блаженнішого Святослава: 41-й рік життя, ерудований, духовний, чоловік молитви, але молодий. Чуючи ці слова, Блаженніший Святослав усміхнувся.

Єпископ продовжив: «Провадити корабель, коли на Дніпрі штиль, коли українське Чорне море спокійне, не страшно. Але коли на цьому морі пандемія, проблеми війни на Сході України, анексія Криму, гібридна війна в усіх проявах, тоді справді на цьому розбурханому морі давати собі раду, мати позицію у Всеукраїнській раді Церков, допильновувати свого статусу на вселенському рівні, дбати про науку, а найбільше дбати про духовне життя – не так легко».

«Хочемо Бога – Він наш Батько». Глава Церкви любить цей католицький гімн. «І він справді відданий католицькій справі нашої Східної Церкви», – наголошує архиєрей.

«Ще і ще молимо Господа, – сказав владика Йосиф, – аби ваша, Блаженніший Святославе, молитва, ваша праця, ваше завзяття, ваша відвага вступити на розбурхане море української дійсності, йти самому й провадити свою Церкву до Господа, перед Його очі, щоби кожен, хто потребує, хто хоче рятунку, хто сподівається на його силу, почув: сину, відпускаються гріхи твої, кажу тобі, візьми своє ложе і йди до свого дому».

Наприкінці Літургії Глава Церкви подякував єпископам з усього світу, духовенству та вірним, які разом молилися онлайн цього дня. Особливо подякував владикам, які все-таки приїхали на урочисту Літургію.

Джерело  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336