possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро очолив Вечірню з виставленням Плащаниці у с. Сілець та відвідав храми Червоноградського деканату та м. Сокаля.

У Страсну Пятницю Преосвященний владика Петро очолив Вечірню з виставленням Плащаниці у с. Сілець, Червоноградського деканату.

СВІТЛИНИ

Архиєрей звернувся до вірних із духовним словом: «Стоїмо в мовчанні перед тілом нашого Господа і Бога Ісуса Христа. Сьогодні стоїмо перед Плащаницею, яка вказує нам, що Господь Ісус помер за нас і що його готовність померти, кожної миті для нас є відкритою. Страсна п’ятниця - це день, який би мав бути засудженням і винесенням вироку проти мене, як грішної людини, через те, що багато зробив грішних злочинів і є тим Варравою, якого відпускають, а Христа засуджують. Бог який став людиною, прийшов у цей світ, щоб обявити правду Небесного Отця.

Причиною нашої смерті є гріх, через гріх людина була вигнаною з раю. Ціна за гріх – смерть, але Христос приходить на світ і не хоче щоб людина померла, він хоче подарувати її втрачений рай. Бог полюбив людину і ми сьогодні бачимо цю вершину Божого милосердя до мене, який так багато грішу. Кожен з нас має гріхи, тому Христос прийшов щоб на хресті забрати гріхи світу.

Так як я добровільно згрішив, так сьогодні хочу прийти і перепросити за свої гріхи, щоб виявом власної волі стати перед Богом і у Сповіді виявити свої провини.

Варто нам бути при гробі, при цьому закоченому камені, щоб розважити, хто там лежить, розважити, що Господь своїм життям заплатив, щоб я міг жити вічно. Господь сходить до гробу, щоб мене з цього гробу підняти. У Символі Віри молимось про життя вічне: «Очікую воскресіння мертвих і життя майбутнього віку».

Сьогодні бачимо, як Господь любить людину. Можемо прирівняти, як батьки люблять своїх дітей. Щастя батьків полягає в тому, коли вони бачать щасливими своїх дітей і готові все віддати, щоб дітям було добре. Так Господь віддає своє життя щоб ми були щасливими.

Таємниця Голготи і смерті є незбагненною таємницею Божої любові і Божого милосердя до мене. Переймімось цією великою любов’ю, якою нас огортає Господь».

Єпископ у цей день молився біля Плащаниці на парафії свв. верх. Апп. Петра і Павла у Соснівці, парафії св. Юрія, при монастирі оо. Василіян, парафії св. Йосафата, Пресвятої Богородиці владичиці України у Червонограді. Також владика побував у катедральному соборі св. верх. Апп. Петра і Павла, парафії Арх. Михаїла, що у Сокалі та у парафії смт. Жвирка.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336