possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Пасхальні богослужіння у храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві

У світлий празник Христового Воскресіння, у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві, владика Петро очолив Пасхальні богослужіння: Надгробне, Воскресну Утреню та Божественну Літургію.

На Божественній Літургії, після читання Євангелія, о. Віталій Лупій зачитав Великоднє послання Преосвященнішого владики Михаїла (Колтуна) до священиків, монахів і монахинь, семінаристів, катехитів і всіх вірних Сокальсько-Жовківської єпархії та всіх людей доброї волі.

СВІТЛИНИ

Після закінчення богослужіння, єпископ привітав усіх зі світлим празником Христового Воскресіння. У своєму привітальному слові владика Петро закликав вірних просити у Воскреслого Господа благословення.

 "Просімо сьогодні у дні Воскресіння від Господа Бога благословення для наших родин, для наших сімей, для всіх нас, щоб найперше всі ми мали умиротворене серце і прийняли цей мир у своє життя.

Христос, який воскрес із мертвих є тим живим Богом, який хоче бути присутнім у нашому житті. Як навчає нас апостол Павло: «Якщо я з Христом, то хто чи що може бути проти мене?». Тож живімо за цією вірою, припадаймо до цього свята, святкуючи його не лише у матеріальний спосіб, але переживаймо те, що воскреслий із мертвих Господь є тим Богом, який хоче благословляти нас і допомагати нам у нашому житті.

Нехай це свято Воскресіння буде для нас утвердженням нашої віри, щоб ми могли з чистим поглядом бачити все прийдешнє, що очікує нас, бо не знаємо, що на нас чекає, але точно знаємо, що де би ми не були, що б ми у нашому житті не робили - Бог ніколи не хоче від нас відступати, Він завжди шукає за нами, шукає присутності у  нашому житті."

На завершення, було прочитано молитви на освячення Артоса та Великодніх страв.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336