possible to make website for free

Пошук по сайту

У Світлий понеділок владика Михаїл молився у храмі свщмч. Йосафата в Жовкві

У Світлий понеділок владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. 

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: "Ми, що живемо на землі, маємо чим жити і для кого жити, головно, що маємо віру в життя. Ми не живемо нинішнім днем, а вірою у життя вічне, яке починається сьогодні і наповнюємо його християнським покликанням. Людина стає християнином, другим Христом і через Христа робить великі переміни у собі і навколо себе. Ми так хочемо цей світ змінити, так хочемо себе змінити, а по людськи ми не в силі. Ісус Христос прийшов, щоб нас змінитти, щоб кожен з нас став християнином, щоб жити Пасхою, переміною, що людина може щось більшого досягти в своєму житті. Коли ми щось робимо з вірою в Христа - там є Божа благодать, бо Божа благодать доповнює всі наші дійства, про це ми молимося коли поставляємо священника, через якого Бог робить переміни у нашому житті. 

Чим ми можемо хвалитися? Господам нашим Ісусом Христом, який заради нас терпів, помер і воскрес не для своєї слави, а простивши гріхи, він нас приймає до своєї участі, щоб ми жили і воскресли і в житті були успішними. Христос апостолам поручає провадити Церкву. Скільки в світі є провадирів, наскільки вони знані, а Христос із своїх учнів зробив первоієрархів - це сила Христа. Багато тих, що не бачили і увірували, стали блаженними. І нас з вами Бог покликав, щоб в цьому часі могли переживати дію Воскреслого Христа, що він живий серед нас і покликав нас, як апостолів і сказав, що Святий Дух напоумить, коли ми щось не будемо знати. Скільки на землі є фахів?! І все це, щоб послужити ближнім своїми вміннями. І коли ми це все будемо робити зі щирістю, любов'ю, відкритістю, а головно з вірою - Господь допоможе кожному не тільки зробити щось доброго, але і досвідчити його ласку.

Та взаємність з апостолами і Христом у вірі нас перемінює. У цій вірі Воскреслого Христа апостоли перемінилися, вони сприймали дію Божої ласки ще більше ніж тоді, коли він їх навчав і поділяли в житті дію його благодаті. Вони померли. але з якою рішучістю вони йшли на смерть! Божа благодать не зникає, коли людина помирає тому ми чинимо це Агапе, яким ділимо паску і згадуємо наших померлих у молитвах, які потребують нашого молитовнго спілкування. 

Бог дав мені віру, щоб я цю віру, як апостоли свідчив своїм християнським служінням у любові. Любов завжди потребує нашої участі і спілкування з нами. Хай Бог милости і всякої утіхи явиться у нас, щоб ми не тільки скуштували паски і смачних страв, але скуштували цієї нев'янучої радості переходу від гріха до життя у Божій приязні і любові - це правдива Пасха".

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336