possible to make website for free

Пошук по сайту

У Світлий понеділок владика Петро відвідав парафію с. Воля Висоцька

У Світлий понеділок Преосвященний владика Петро відвідав парафію св. Арх. Михаїла у с. Воля Висоцька, Жовківського деканату. Архиєрей у співслужінні отців - василіян, які служать на цій парафії, звершив Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Пасха - це найперше свято родини. Ми стоїмо у подиві, як Бог шукає і не втомлюється піднімати і прощати нас у гріхах. Він так полюбив світ і віддав найдорожче, свого Сина, щоб спасти цілий світ. Він віддав своє життя, щоб дати нам життя вічне.

Дивно є, що сьогодні ми читаємо в Євангелії не про подію Воскресіння, а про те, що Бога ніхто ніколи не бачив. Син Єдинородний, той хто об’явив, той хто вказав і приніс правду про те, яким є Бог по відношенні до людини. Свято Воскресіння ми ще називаємо святом нашої віри. Від Воскресіння народжується наша віра. Ми сприймаємо, що Бог є у цьому світі, у моєму житті і маємо приймати його благословення. Син Єдинородний, той хто об’явив цю правду, цей Бог прийняв наше тіло, стався одним з нас, і помер за нас на хресті, щоб забрати гріхи цілого світу на себе.

Пасха – це перехід від смерті до життя, від грішності до святості.

Сьогодні глибоко розважаємо, що Бога ніхто не бачив, але бачили Сина Єдинородного. В Євангелії чуємо про Йоана Хрестителя, який був тим, хто вказав на Христа: «Ось Агнець Божий, який бере на себе гріхи світу». Віра – це щось таке, яке має променіти від мене і світити іншим. Коли людина є радісна, вона не може цього сховати, хоче цією радістю поділитися, так само і людина, яка живе у вірі, хоче нею ділитися. Віра, це не моя особиста справа, це дар Божий, даний людині, щоб сприймати Господа Бога у своєму житті, як він чинить діла у цьому світі.

Бог повністю хоче зануритися в існування людини, щоб зробити її щасливою. Часто людина втікає від Бога, але Бог не втомлюється її шукати, бо так полюбив її, щоб цей образ Божий, на який ми створені не пропав. Ми щастя шукаємо у різних речах, здобутках, відносинах, але бачимо, що ці речі є тимчасові і ніщо не заспокоює нашого серця. Святий Августин каже: «неспокійне моє серце Боже, поки не спочине у Тобі», бо від нього є джерело усякого благословення якого ми потребуємо.

У цьому святі Воскресіння святкуймо нашу віру, просімо утвердження, щоби Господь переобразив і освятив мене. Апостол Павло каже, якою є Божа воля щодо нас: «Воля Божа – святість ваша». Святість не є чимось недосяжним, це те, що ми маємо шукати Божої присутності, ми себе святими не робимо, лише Бог може нам простити, перемінити нас і перевести, зробити Пасху у моєму житті. У святі Воскресіння ми святкуємо перемогу добра над злом, святкуємо нашого Господа, який показав,  яку велику любов має до нас.

Бажаю, щоб ми ніколи не гасли у нашій вірі, мали тісні стосунки з Господом, щоб разом прославляти Господа Бога. Будьмо тими, хто хоче жити вірою, і як Йоан Хреститель вказувати на Христа, який бажає людині добра і готує до вічного життя, яке для людини приготував».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336