possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив Архиєрейське богослужіння у Руді Сілецькій

У неділю, 16 травня 2021 р. Б., владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Руда Сілецька, де відбулась проща з нагоди Фатімських об’явлень. Єпископу співслужили: декан Кам'янка-Бузький о. Юрій Мовчан, адміністратор парафії о. Богдан Стефанишин та запрошені священнослужителі.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні чуємо у Євангелії про те, що ангел провістив при гробі жінкам мироносицям: «Він воскрес, його нема». Ця благовість пройшла через цілий  світ і зупиняється на нас. Як ми її сприймемо і що будемо з нею робити?

Пресвята Богородиця в свій час отримала від ангела благовість, що стане матір’ю і вона зніяковіла перед пропозиціями Божими, що серед людей такого немає, вона прийняла і ця благовість воплотилася в життя Церкви, в життя наше. Ангели, які явилися трьом дітям у Фатімі, які вказали на об’явлення Пресвятої Богородиці, щоби ми її слухали, щоби молилися за навернення грішників. Це проста і зрозуміла для нас формула – щоб ми молилися. Ми всі молимося! Але як ми молимось, як ми запалюємо себе до молитви, щоб молитися про те, що Господь об’явив через ангелів, Богородицю, через мироносиць, щоб збагатити нашу віру?!

Молитва з вірою у поєднанні – можуть все: «Скажи горі двигнись і так станеться». Які неймовірні речі можуть ставатися, але нам усім потрібно цю віру практикувати, її переймати. Так сьогодні мироносиці з трепетом і піднесенням звіщають апостолам, вони вагаються, йдуть, переконуються.

Християнське життя набирає сили і виразних акцентів. Сьогодні цей акцент приходить від Фатіми, від тих дітей, які нам те саме говорять про життя і загрози, що приходять через гріх. Ми це переживаємо, війни, загрози перед хворобою корона вірусу – це все від гріха.

Молитися про навернення грішників, це молитися не лише за когось, але і за себе, щоб докладати всіх зусиль, старань у своєму житті. Тоді, коли ми ревно молимося приходить Боже світло, Божа сила і воплочення молитов.

Християнське життя побудоване на вірі, молитві і на добрих ділах.

Сьогодні в апостольському читанні чуємо, як покликані апостоли до служінні. Християнське життя – це служіння у Благовісті Христовій, тоді воно має успіх. Ап Павло каже: «Моліться за мене, щоб моє служіння було вам на користь».

Бог нам дає такої сили, щоб ми могли досвідчити про Воскресіння і про інші правди віри. Ми молимося, щоб Господь нам дав це прозріння, разом з Папою Іваном Павлом ІІ, який на собі відчув силу охорони від Пресвятої Богородиці.

Молімося про нашу країну, Церкву, людей, владу, молімося про те, де ми живемо, працюємо – щоб ми цей світ засвоїли, щоб ми про це молилися, а Господь давав нам сили в тому жити.

Якби нас хтось в радості про щось попросив, ми би не відмовили ніколи, а сьогодні у цій Воскреслій радості, коли ми просимо Пресвятої Богородиці про себе і про потреби нашого життя, вона вислухає».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336