possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулась проща до мощей св. Миколая у Радехові

22 травня 2021 р. Б., у день, коли Церква згадує перенсення мощей св. Миколая з Мир до м. Барі, Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив богослужіння у храмі св. Миколая у Радехів.

СВІТЛИНИ

У проповіді Архиєрей зазначив: «Бог нам подарував життя і радість у житті, якою є наша віра.  Наш Катехизм, коли говорить про світ, про життя, то наперед говорить про Бога: «Бог вийшов із свого неприступного, віковічного світла і явив себе у світі через сотворений світ», через нас, через те, що він сотворив і поручив нам. «Бог дивлячись на цей сотворений світ, бачить у ньому образ свого Сина, Ісуса Христа, яким і для якого все було створене», Катехизм. Для нас створив і ми з цим світом нерозривно зв’язані. Бог у світі через видимі і невидимі сотворіння і через видимі і невидимі діла живить нас.

Кожен день для нас відкривається великою щедрістю Божою. Це не є закономірно, адже вся природа має силу тільки від Бога, бо і закони природи міняються, коли Бог захоче. Завдячуємо, що Господь у виразний спосіб об’явив свою любов. Він сотворив цей світ і бачить свою любов до свого Сина і до нас. Нас повинна живити не тільки віра в Бога, який все сотворив і управляє, а також в те, що Він щораз живить нас своїми ласками, щоб ми жили. Ісус Христос прийшов, щоб навчити нас і уподінити нас до себе. До цього уподібнення ми маємо йти.

У нашому світі Господь дає ласку через тих, хто спраглий любові. Так, як святий Миколай хотів уподібнитись до Бога, щоб ми молячись до нього могли отримувати ласки. Щоб кожен міг доступити тої ласки, якої Миколай доступив у Бога. Те, що він робить, робить на радості і те, що просить у Бога – це та віра і любов до Бога робить його таким успішним. Ми своїй вірі просимо Миколая, щоб він нам у житті чудо зробив.

Ісус Христос для святого Миколая відкриває свою щедрість і хоче її відкрити для кожного з нас. Щедрість Божої Ласки усіх нас чекає. Святий Миколай багато більше хотів аніж ми просимо, але ми в нашій вірі більше хочемо приймати, а він хотів бути добрим, таким як Бог і навчився давати. Ми у своїх молитвах маємо уподібнятися до Бога, який нам дав життя.

Нехай Пресвята Богородиця, яку святий Миколая обрав собі за натхніння в любові до Бога і з тим довір’ям, яке він мав до Богородиці, це давало йому право до Божих ласк, які він отримував.

Сьогодні я разом з вами хочу просити, разом з Миколаєм, мощі якого є тут уприсутнені. Він не тільки є серед нас через нашу віру, ми для збільшення нашої віри маємо присутність св. Миколая через мощі. Ми у вірі разом сьогодні просімо не проминаючих дібр, але непереминаючих. Цієї його любові до Бога, бо ця любов зціляє, воскрешає, дає жити і дає творити.  У цій любові ми пізнаємо щедрість Божу.

Просимо всі разом і для кожного : «Святий Миколаю, вчини для нас чудо, щоб ми могли отримати ту ласку Божої любові в нашому житті і нею жити у достатку у Божій ласці».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336