possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив Богослужіння з нагоди Відпусту у Крехівському монастирі

У неділю, 23 травня 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл очолив святкове богослужіння з нагоди перенесення мощей св. Миколая та Відпусту у Крехівському монастирі св. Миколая, оо. Василіян.

СВІТЛИНИ

«Ми живемо у звиклому, на наш погляд світі, але у цьому світі, щоб вижити треба мати віру. Про цю віру нам говорять апостоли, як ми маємо вірити щоб жити і не розминутися з Божими ласками, які Господь приготовив для нас, щоб ми в цьому житті мали чим радіти.

Господь нам вселяє цю віру, примножує різними нагодами і дійства. При тій овечій купелі бачимо,  як Христос знає, хто чого потребує. Каже Господь, що не міг багато чуд зробити у своїй Батьківщині, бо мало хто вірив. Бачимо, що причиною до осягнення наших бажань є віра. Катехизм нас вчить, що таке є Церква і яке наше завдання в Церкві: «Церква – це люд Божий, об’єднаний в Святому Дусі, як спільнота. Вона серед переслідувань світу і утіх Божих крокує історією, щоб явити у світі таїнство Воскреслого Христа». Це переслідування від хворіб, немочей, від гріха. Св. Письмо каже, що злий чигає – щоб пожерти. Церква є запурокою, щоб ми свідчили про Христа. Це наша віра, щоб ми могли в житті вибрати добро і змагалися, щоб його осягнути. Найбільшим добром для людини – є Бог, якому маємо кожної хвилі дякувати.

Бог в Церкві серед апостолів заявився, серед боязких, але Він приходив і давав їм віру, щоб вони мали відвагу свідчити про Христа у тих переслідуваннях, яких вони жили і давав їм силу вистояти у тих труднощах і не тільки, він їхніми ділами і молитвами зціляв різні недуги.

Ми сьогодні приходимо до чудотворної ікони св. Миколая, якого Господь прославив, бо він знайшов ласку в Бога своєю вірою, а особливо посвятою та набожністю до Пресвятої Богородиці. Це так пов’язано – віра в Христа і Пресвята Богородиця, яка прийняла і воплотила його, яка плекала материнську любов до Ісуса Христа.

Сьогодні у цьому паломництві вона стоїть у тіні, бо св. Миколай від Пресвятої Богородиці плекав чудеса, він мав милосердне і любляче серце. Він уподібнювався до Христа, і це для нього приносило радість від того, коли він давав. Краще давати, а ніж брати. Ми сьогодні прийшли, щоби брати, просити Миколая, щоб він нам дав, але, щоб ми мали цю смілість і могли цією радістю, своїм життям і вірою ділитися зі світом, який є навколо нас є постійно і йде з нами по життю. Як це добре мати добре серце.

Маємо нагоду ще раз свою віру відновити, щоб ми були в житті доброчинцями, як св. Миколай. Не він робив чуда, але Бог через нього. Щоб ми в житті були добрими, щирими, зичливими, чуйними не тільки на свої потреби, а й на потреби ближнього.

Так, як Господь діяв чуда і дав сили пережити все апостолам, що їм вистарчило сили йти в світ і свідчити наражаючись на небезпеку і труднощі, так само і нам Бог дасть сили, яка буде переважати всі загрози і буде вселяти нам радість. Христос каже: «Не бійтеся я з вами», ця віра дає нам силу перемагати, йти далі не оглядатися.

Хочу всіх вас заохотити до жертвенної і великодушної віри, особливо у теперішніх випробуваннях у перемаганні загрози хвороби, загрози війни – своїми молитвами, і всіх загроз, які є біля нас, а особливо загроз від гріха.

Просімо сьогодні Господа: «За молитвами св. Миколая, якого ти прославив у світі і поставив на приклад нашого життя, що ми йому сьогодні творимо відпуст і молитви засилаємо, зі своїми клопотами прийшли сюди, щоб ти нам зарадив, щоб ми могли свідчити ту ласку, якої ти нас навчаєш і з вірою впевнено жити».» - Із проповіді Кир Михаїла.

Від імені ченців Василіян звернувся о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен і подякував владиці за присутність і спільну молитву.

Із словом подяки звернувся ігумен Крехівського монастиря, о. Володимир Маланюк, ЧСВВ, у якому також склав подяку для Архиєрея, подякував всім священникам, прочанам, а особливо всім, хто допомагав і дбав про порядок і організацію у часі відпусту.

Після Архиєрейського богослужіння владика Михаїл уділив Відпуст та окропив всіх освяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336