possible to make website for free

Пошук по сайту

У Червонограді відбулась "МОЛИТВА ВІТРУ" - нова ініціатива єдиного молодіжного простору

У неділю, 23 травня 2021 р. Б., стартував новий проєкт Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ у межах Єдиного Молодіжного Простору ― «Молитва Вітру», який об’єднує молодь різних єпархій та спільнот. Метою проєкту є творення духовної річної формації для молоді в усій УГКЦ та відновити на місцях щомісячну молитву за молодь і з молоддю.

Вперше «Молитва Вітру» відбулася у Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ.

Захід розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Петро (Лоза) у храмі св. Юрія, при монастирі оо. Василіян, що у Червонограді.

«Дорога молоде! Сьогодні маємо нагоду в Червонограді, при монастирі отців Василіян разом збиратися для того, щоби побачити скільки нас є. На жаль, не приїхали всі запрошені, але приїхали ви, щоби творити спільноту Христової Церкви.

Сьогодні в Євангелії чуємо про оздоровлення чоловіка, якому було 38 років. Хвора людина, нема нікого, хто би звернув на нього увагу. Коли св. Августин говорить про цю притчу, то цифра 38 означає недосконалість, бо Св. Письмо говорить про цифру сорок і тут бракує двох: 1 – Любові до Господа Бога, 2 – Любові до ближнього. Це ті дві речі, яких не вистачало до повноти чоловікові, який перебував у хворобі.

Звернімо увагу на звернення, коли Ісус питає: «Чи не хочеш бути здоровим?». На що чуємо відповідь, не таку, яку ми звикли чути в Євангелії. Він каже, що немає нікого, хто б допоміг, хто б мене заніс, як попробую доповзти, то хтось переді мною заходить. Він не каже, що просив когось чи старався, просто нарікає – для всіх я байдужий. В цьому наріканні можна побачити людину, яка повністю зневірюється у Бозі, який ніколи не забуває за людину.

Кожен з нас переживав певні виклики в житті. Ми прагнули мати когось, хто би послухав, поміг, звернув увагу. Часом ми допускаємось прогрішення проти Господа Бога, забуваючи, що Господь ніколи людини не лишає і хоче бачити її щасливою.

Чи можна бути щасливим у хворобі? Я ніколи не повинен забувати про Божу присутність. Хто, як не він знає, що таке терпіти. Для нас залишається лише до нього приходити, віддавати себе і ситуацію.

Ми всі доживши до сьогоднішнього моменту, оглядаємось в минуле і бачимо, що завжди були труднощі і ми казали, чи вистачить сили пережити. Нам важливо дивитися на приклад наших батьків, які дивлячись на досвід, можуть ним поділитися, як Господь дав силу перенести труднощі.
Хворий не бачив Бога перед собою, він не знав. Але коли сказав стати цей став і пішов.
Господь дає благословення, але я також повинен робити кроки на зустріч. Чи я роблю ці кроки? Ісус говорить: «Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас».

Хочеться молитися і просити благословення для вас, щоб ви перед собою бачили Ісуса, для якого не існує неможливих речей, для мого щасливого стану. Господь мене створив, щоб я чув себе улюбленою дитиною Божою, бажаним в Бога. Будьмо тими, хто шукає Божої любові і присутності у своєму житті.» - із проповіді владики Петра.

Беручи до уваги п’ятирічний досвід проведення молодіжного християнського фестивалю «Вітер На-Дії» та бажаючи якісного зросту, ця ініціатива покликана сприяли розвиткові цієї події. Молитва, яка є однією із особливих характеристик Фестивалю, покликана допомагати молоді в цілому світі єднатися, щоб згадувати подію минулого, переживати сучасне і готуватися до майбутнього! ― наголосив ініціатор проєкту заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. ― Ще одна ідея, закладена в «Молитву Вітру», є творення «синодальної церкви» у світлі Christus Vivit та гуртуватися в межах духовної формації та приготування до Світового Дня Молоді, який відбуватиметься у Лісабоні в 2023 році.

Головне завдання цієї ініціативи ― перетворити «Вітер На-Дії» з одноденного заходу в цілісний процес, відповідно до першочергового задуму ідейників. Фестиваль покликаний формувати, надихати і водночас реалізовувати душпастирство молоді УГКЦ впродовж усього душпастирського року, а молитва є однією з дійсностей, що допомагає творити Церкву.

Це довгоочікуваний захід після тривалого карантину. У «Молитві Вітру» взяло участь майже двісті молодих осіб із тридцяти парафій нашої єпархії. Розпочалося усе Архиєрейською Літургією, біля Кристинопільської чудотворної ікони Божої Матері та молитовною ходою із іконою святих Петра і Павла. Також учасники доєдналися до Молитви Прослави, яку провадив Падре Серж. На завершення виступив молодіжний театр на ходулях «Глорія» із Дрогобича та відбулося фаєр-шоу. Нашій молоді це дуже сподобалося, тож, думаю, як недалеко знову відбуватиметься «Молитва Вітру», ми обов’язково доєднаємося! ― поділився враженнями співорганізатор заходу в Червонограді отець Йосип Скоробогатий, голова Молодіжної комісії.

За матеріалами

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336