possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник та піддияконські свячення у с. Потелич очолив владика Петро

У празник Зіслання Святого Духа, владика Петро звершив Архиєрейську Божественну літургію у храмі Пресвятої Трійці у с. Потелич, Рава-Руського деканату.

Перед початком Богослужіння Архиєрей уділив нижчі свячення (читця, співця, свічконосця і піддиякона) семінаристам V курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

СВІТЛИНИ

У часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогоднішнє свято Зіслання Святого Духа на Церкву на апостолів, пригадує нам, що ми також отримали такого самого Святого Духа. 

Перше, коли ми прийняли святу Тайну Хрещення і через вогонь, воду ми стали громадянами Царства Небесного. 

В подальшому, під час Тайни Миропомазання, коли священник говорить: «Печать Дару Святого Духа», кожен з нас, отримує ту саму благодать, що отримали апостоли коли Дух Святий Зійшов на них у тих вогненних язиках.

Це є видимий знак для нас християн. Не є важливим чи це було для християн І ст. чи для християн ХХІ ст. Важливим є як я, який називаюсь цим ім’ям-християнином, сповідую віру, як я свідчу цю віру у цьому світі.

У день народження Церкви кожен з нас має замислитись, що таке Церква? Як живе Церква? Як творить Церква?  Ми спільно є обрані до тої Божої справи у цьому світі. Тому віра, якою ми живемо, це не є тільки моя особиста справа.

Сьогодні коли ми святкуємо це свято – як День народження Церкви, призадумаймось над тим, а як Церква діє у цьому світі. Бачимо що Ісус Христос не лишився на землі, але дав цю владу апостолам і послав їм Духа Святого. 

Бо перед своєю смертю Господь, сказав, що Я повинен від вас відійти, але прийде Дух Утішитель Істини, який вас провадить. Тому не лякайтеся, коли вас будуть ставити перед синедріоном, що говорити та що казати, бо Дух Святий буде за вас говорити.

У цей складник час, завданням кожного християнина у своєму серці молитися за єдність Церкви Христової у цілому світі.  Ц подія повинна спогадувати нам який є Бог. Що Бог є один, але в трьох особах, як Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух Святий. 

Це вповні зрозуміти для нас людей є неможливо, але те, що ми готові слухатись Слова Божого, бо побачили, як Бог нас полюбив. Як він показав на своєму прикладі, що він помер за нас на хресті і Воскрес і як він навчає нас у це існування Пресвятої Трійці: Бога-Отця, Сина і Святого Духа. Цього Духа який провадить кожного з нас у нашому житті».

По завершенні богослужіння владика прочитав коліноприклонні молитви та здійснив чин освячення води, а відтак Архиєрей окропив нею присутніх вірних.

Повідомив Піддиякон Олег Ярошик

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336