possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння та освятив іконостас у с. Пониковиця

У понеділок Святого Духа владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у с. Пониковиця, Старобрідського деканату та освятив іконостас.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Щедрість Святого Духа зливається на наше життя. Дух Святий, як на самому початку сотворення світу діяв, як навчає нас Катехизм: «Бог у своїй любові до людства, вийшов із свого неприступного внутрішнього і божественного світла і об’явив себе у цьому світі і основою світу є Благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога – Отця і Причастя Святого Духа.»

Тройця Свята відкрила нам цей живий світ, це діяння Боже воплотилося сьогодні у наше життя і у Божому задумі ми отримали життя – це діяння Його благодаті. Все, що Бог задумав і має у собі – відкриває це для нас, щедрість свою і любов. На ту щедрість людина не завжди  правильно відзивається. Так, як і на Ісуса Христа по різному відзивалися коли його розп’яли, коли він Воскрес і Вознісся, це по різному сприймали і коли бачили неймовірні речі, що Дух Святий робив із звичайними рибалками, які не закінчували високих шкіл. Дух Святий напоумляв, що усі дивувалися і у різний спосіб його бачили. Все те, що Ісус Христос їх навчав, Дух Святий зійшовши і  їх напоумив, навчив пригадав і вони в дивний спосіб різними мовами проповідували і кожен чув свою мову і розумів.

Ісус Христос заповів апостолам  тривати у молитві і сказав: «Я зішлю вам Духа Святого» і цей Дух Святий попри те, що вони були і застрашені і здивовані, як це станеться і як буде, діяв на їх очах і в житті. Після Вознесіння вони зніяковіли і Дух Святий їх доповнив все, що їм бракувало в житті і вони навчали всі народи по всіх краях землі і то навчали впевнено, без страху Слово Боже. І Це Слово Боже з запалом Святого Духа прийнялося в нашому житті, в Церкві і Церква проповідує завзяття і дію святого Духа, перед якою ніщо не може встояти.

У Ст. Завіті Св. Дух готує людину до зустрічі з Воплоченим Сином Божим і через нього Дух Святий сходить в очевидний спосіб нашого сприйняття і тепер цей Дух Святий дальше діє, щоб через нашу молитву і готовність, як апостоли, взаємодіяти з Богом. Як можна не хотіти взаємодіяти, коли Бог з любові створив цей світ і нас в ньому. Наскільки гріх може опанувати людину, що вона може сказати – ні. Ми, що приймаємо, хочемо прийняти щедрість Дарів Св. Духа. Тоді коли ми хочемо і молимося, то Св. Дух у свій спосіб діє у нас і через нас діє у цьому світі. Без мене, каже Господь, нічого не зможете робити. Цей Дух Святий є у кожному з нас, але нам цю дію треба прийняти, щоб через нас Бог став видимим.

Ми є образом Божим, але часом його не бачимо, не знаємо і затираємо. Ми є храмом Св. Духа, Дух Святий перебуває в нас. Ми в це маємо повірити і взаємодіяти з Богом, але щоб взаємодіяти мусимо просили не тільки про здоров’я, а і про Дари і Плоди Святого Духа, які відновлюють в людині лице Боже. Та взаємодія має бути благословенною. Коли ми каже Богові – Так, тоді Бог нам відкривається. Каже Євангеліє, що  будете просити – дасться вам. Важко повірити в те, що нам Бог запевняє – моліться, просіть і дасться вам. Як важливо, що Бог є в нашому житті, що ми можемо попри наше забуття навернутися і пізнати Бога».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336