possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жовкві відбулась зутріч духовенства, голів ТГ та депутатів під назвою: "Церква і суспільство"

 

У середу, 14 липня 2021 р. Б., у м. Жовква відбулася зустріч Єпархіального єпископа Кир Михаїла Колтуна із головами ТГ, громади яких знаходяться на території Сокальсько-Жовківської єпархії, депутатами області та народним депутатом України п. Павлом Бакунцем. На зустрічі також були присутні архиєпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор Возьняк, владика Петро Лоза, працівники єпархійного управління та протопресвітери.

СВІТЛИНИ

Зустріч розпочалась із молитви та вступного слова владики Михаїла: «Ми повинні разом працювати над тим, щоб Церква відкривалася мотиваціями і скритими резервами, які має в собі для кожного з нас, щоб виховувати наших вірних, які рівно ж є громадянами нашої Держави. У Катехизмі говориться про Церкву і суспільство, шо Церква є взірцем громадянського суспільства. Віра людини спонукає до конкретних дій».

На запрошення вл. Михаїла для всіх присутніх провів лекцію о. Андрій Зелінський, ТІ, заступник голови департаменту військового капеланства, професор, політолог та викладач. Лектор розвинув тему: «Громада – простір надії», де показав, що надія це не політичний термін, проте без надії не існувало б сьогодення і як ми можемо трансформувати громаду в простір надії. Також розповів про принципи соціального вчення та спільного блага у яких все розпочинається з людської гідності, де на меті стоїть добро всіх і кожного. 

Лектор застановився над темою, як громада в контексті неприборканої мінливості може залишитися осередком, де люди перед очима мають певний горизонт надії, де люди не стають заручниками невизначеності, а спільно з громадою зберігають людські цінності та можуть долати виклики, які трапляються. Було заторкнено питання солідарності, консолідації зусиль, що нам може запропонувати Церква і як ми можемо трансформувати громаду у простір надії.

Розглядаючи принципи соціального життя та розуміння громади, важливо виділити, що існує досвід людства, як люди долають різні виклики. Коли говорити про сім'ю чи країну - говоримо про систему, яка може подолати виклики, загрози та самовідтворюватися. Все, що існує у цьому світі, існує як система, або не існує взагалі. 

Із привітальним словом звернувся до учасників конференції митрополит Ігор, який наголосив на важливості співпраці між державою та Церквою.

Синкел єпархії о. Володимир Коткевич представив учасників, та надав слово присутнім.

Народний депутат п. Павло Бакунець наголосив, що: «Співпраця між духовенством та державним керівництвом – це великий крок до успіху».

Прес-секретар єпархії о. Павло Іванець представив присутнім презентацію про структуру та діяльність Сокальсько-Жовківської єпархії.

Із вітальним та подячним словом до всіх присутніх звернувся голова Жовківської ТГ п. Олег Вольський, у якому відзначив важливість таких зустрічей, які дають змогу розвиватися та шукати підтримки, щоб спільно розбудовувати свою Державу.

На завершення Кир Михаїл вручив кожному з присутніх ікону св. первоверховних апостолів Петра і Павла з реліквіями.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336