possible to make website for free

Пошук по сайту

Поставлення ікони св. апп. Петра і Павла для молитовного почитання у с. Богданівка

18 липня 2021 відбулось святкування храмового празника на парафії Положення Ризи Пресвятої Богородиці с. Богданівка, Буського деканату.

Особливістю цьогорічних святкувань було внесення до храму ікони святих апостолів Петра та Павла. Приємною несподіванкою стали відвідини Владики Михаїла Колтуна, який повертаючись з Всеукраїнської прощі до Зарваниці, вирішив долучитись до цієї знаменної для парафії події. Після процесійного обходу з іконою довкола церкви та внесення її до храму Владика Михаїл уділив своє благословення.

СВІТЛИНИ

Звертаючись до вірних зі щирим батьківським словом, він зазначив, що до апостолів Петра і Павла потрібно їхати до Рима, щоб торкнутись їхньої віри, їхніх молитов. Продовжуючи своє повчання владика наголосив, що сьогодні ми маємо особливу можливість, бо мощі святих апостолів Петра та Павла були принесені на нашу землю, в катедральний собор нашої єпархії. Ця ікона вноситься до храму для того щоб ми пам’ятали що віра, якою апостоли Петро та Павло сприймали Христа, є чудесною та щоб ми могли успадкувати цю віру. Говорячи про святого апостола Петра Владика Михаїл сказав, що він пережив багато переслідувань та випробувань, однак пішов сміло проповідувати Христа, і Господь давав йому силу іти на зустріч усім супротивностям і не боятись. В сьогоднішній час не боятися своєї віри, а свідчити Євангеліє і вірити в Христа, який спасає, який вислухує наші молитви і дає нам по нашому серцю є дуже важливим. Він також наголосив, що ці реліквії вносяться в храм, щоб збагатити нашу віру, щоб вона була живою. Вносячи цю ікони ми також молимось щоб Господь відвернув від нас загрозу та просимо, щоб він дав нам таку сильну віру, щоб ми молячись отримували. Завершуючи духовну науку владика побажав усім, щоб наша віра була нам на радість, а не на смуток і не на страх, щоб Господь давав нам силу на кожен день, щоб ми могли святкувати дар життя та цінувати його.

На завершення отець-парох Володимир Залуцький подякував Владиці за такий несподіваний, але приємний подарунок, за духовну науку та щиру батьківську любов.

Повідомив піддиякон Юрій Залуцький

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336