possible to make website for free

Пошук по сайту

У Підгорецькому монастирі відзначили храмове свято

У четвер, 19 серпня 2021 р. Б., у празник Господнього Переображення владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у Підгорецькому монастирі оо. Василіян з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

«Cьогодні розважаємо як Ісус бере своїх учнів, Петра, Якова та Івана і перед ними переображається, де обличчя ясніє біліше від снігу Він показує свою Божественну славу. Це переображення відбувається дорогою до Єрусалиму, де Господь Ісус готує себе до неоціненої жертви за людину. Так, як ми оспівуємо у кондаку, що Господь переобразився ….Господь це робить заради любові до людини, щоб повернути людині втрачене обличчя, на яке вона створена.

Те, що Ісус переображається перед учнями, показуючи свою славу, що він є Господь і Бог, що для нього немає неможливих речей. Разом з Христом з’являються два старозавітні пророки Мойсей та Ілля, які стоять по правиці і лівиці. У Ст. Завіті читаємо, що саме цим двом пророкам була показана слава Божа. Так, як читаємо, коли Господь передає кам’яні таблиці Мойсею, показує лише славу, а обличчя свого не показує. Як і на горі Хорив появився Іллі, який побачив Божу славу порухом вітерця. Це є ця Божа присутність, яка хоче людину торкнутися і перемінити.» - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336