possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жужелянах відзначили 150-річчя храму

У неділю, 22 серпня 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл у співслужінні владики Петра та священнослужителів звершив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 150-річчя храму у Жужедянах.

« 150 років і доленосних наших змагань приурочуємо до дійства нашого святця, який перебуває у канонічному процесі для того, щоб Церква на землі змогла визнати, як святого, що він у дусі Євангелія віри Христової, яку Ісус Христос сьогодні кожний час вселяє, а ми щоб мали цю віру, що ми не боялися з Богом ділити наше життя, щоб воно розвивалося.» – владика Михаїл.

СВІТЛИНИ

З благословення владики Михаїла проповідь виголосив о. Василь Крушельницький: « В одному з поетичних рядків владики Михаїла знаходимо слова:

«Ми Бога пізнаємо у створінні,

На землі для нас іншого місця нема.

У вірі складаємо своє розуміння,

І Богові дякуєм за наше життя». – із вірша вл. Михаїла.

Сьогодні ми зібрались до Божого храму, щоб прослави ім’я Боже, щоб ще раз віддати йому честь і вчинити безкровну жертву - Євхаристію. Таїнсво Євхаристії Тіла і Крови Христа єднає віруючих з Христом. Храм Божий – це твердиня нашої віри, місце перебування живого Бога. Ідучи за запрошенням Ісуса, який каже: «Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас», ми прагнемо завжди перебувати з Богом. У Церкві навчаємся і стараємося наслідувати блаженства. Церква навчає заповідей, які ми стараємося виконувати і ідучи крок за кроком наслідуємо, щоби бути поруч з Богом. Навчаємося любити Господа понад усе, а ближнього свого, я самого себе, вчимося слухати голосу пастиря і основоположника віри Ісуса Христа.

До Божого храму приносимо дітей, щоб вони прийняти святу тайну Хрещення і Миропомазання, приводимо дітей до св. Тайн Сповіді і Євхаристії. Храм –  це місце, де відкриваємо своє серце і наповнюємо його.

Сьогодні збираємося у святині, яка вже 150 років є місцем зустрічі з живим Богом. Історія бачила її розквіт, а бачила і час занепаду, коли людське серце вдаючись сказало, що нема Бога, і зі святині зробили склад.

Сьогоднішній уривок з Євангелія говорить про розбурхане мор і учнів у човні, які Ісуса не пізнали. Як важко без Бога шукати правди, будувати житло, зв’язувати відносити і стосунки, будувати своє життя. Як важко цінити життя у вирі бурхливих хвиль. І лише коли чуємо голос Христа: « Не бійтесь, я з вами», нам відкриваються і прозрівають очі віри.

о. Кирило Селецький не тільки знайшов скарб – Христа, він слухав його Голос і інших навчав це любити. Він працюючи у парафії дав багато прикладу, який дієвий до сьогодні. Його клопітка турбота про парафіян, потребуючих, узалежнених. Своєю поведінку він дає світло майбутнього тим, хто не мав надії. Варто зауважити,  що тут у святині починають свій подвиг сестри Служебниці, які по сьогоднішній день плідно працюють на ниві Церкви Христової та сестри святого Йосифа. Різні життєві проблеми і труднощі не зруйнували святця і діло його рук продовжується через монаші згромадження».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336