possible to make website for free

Пошук по сайту

День Державного Прапора та велопробіг у Бродах

У понеділок, 23 серпня 2021 р. Б., коли відзначається День Державного Прапора України Правлячий Архиєрей Кир Михаїл взяв участь у церемонії підняття прапора у м. Броди, звернувся до присутніх із духовним словом і благослословенням та став учасником велопробігу.

СВІТЛИНИ (ПІДНЯТТЯ ПРАПОРА)

«Знак єднання! Церква Католицька і Православна єднається з Богом, ми християни різних конфесій єднаємося під нашим державним знаменом, наша суть – це єднання, суть нашого життя – це увійти у формулу сопричастя. Цей принцип християнського єднання передається громадянському суспільству, щоб ми як держава, як народ, могли цінувати єдність, а символом цієї єдності є держава і її національний прапор. Сьогодні ми вкладаємо кожен свою молитву, своє єднання під цим прапором і його благословляємо. Наше єднання набирає Божого, християнського і святого значення, щоб ми мали цей символ і усі могли єднатися, бо у єдності ми відчуваємо силу. Нехай він нам додає сили у відповідальності, щоб ми свій християнський, моральний обов’язок могли втілювати в життя і виконувати свої обов’язки для єднання у нашій державі. Попри наші розбіжності ми маємо чим єднатися. Катехизм вчить, що ми любов до Бога виявляємо у сотвореному світі, а це любов до свого народу і всього, що є наше.» - із слова владики Михаїла на урочистості піднесення Державного Прапора.

СВІТЛИНИ (ВЕЛОПРОБІГ)

Розпочинаючи велопробіг, єпископ звернувся до присутніх: «Благословення розповсюджується і на велоспорт, задля миру України, миру між нами. Щоб ми могли по християнськи жити і розвивати свої дари, зокрема спорт, адже це також дар Божий. Катехизм навчає, що коли людина завдяки праці своїх рук і обдарувань відкриває таємниці природи – вона пізнає велич і присутність Бога-Творця. Коли розвиваємо своє тіло, в здоровий спосіб ми пізнаємо приплив Божої сили і ласки, віримо в себе і можемо більше зробити, аніж до цих пір робили».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336