possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію та освятив місце під будівництво каплиці у с. Сілець

Владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію та освятив місце під будівництво каплиці у с. Сілець У вівторок, 24 серпня 2021 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Божественну Літургію та освятив місце під будівництво каплиці у с. Сілець, Червоноградського деканату.

СВІТЛИНИ 

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Нинішній день є історичним у нашому житті, бо ми переживаємо нашу віру, яка переходить від Христа, апостолів і тих, які говорять про віру і свої бажання у вірі. Господь відповідає на всі ці виклики і в сьогоднішньому Євангелії про оздоровлення прокажених. В кожному випадку треба докладати зусиль у вірі, щоб щось сталося. Коли маємо добрі наміри у серці, Бог дає, щоб так сталося. Добра Новина - це слово Боже, яке втілюється в наше життя. Ангел Господній благовістив Діві Марії, що вона народить Сина. Попри всі труднощі розумові і в довкіллі, неможливе стається можливим. Це Слово Боже Діва Марія прийняла - хай мені буде за Твоїм словом. Так це сталося і з прокаженними, коли вони виявили своє бажання у вірі. Ми сьогодні перейняті різними обставинами в житті і хочемо, щоб те, що ми переживаємо сталося по нашім бажанні. Просімо, щоб сприйняти те, що нам Бог подасть по нашому серці. Ми сьогодні маємо Церкву в розквіті. Церква розвивається і має вплив у цілому суспільстві. Про нашу Церкву говорять і в неї задивляються завдяки вірі тих, які були переслідувані. Ми сьогодні переживаємо 30-ліття Незалежності України і ця незалежність не є десь далеко, вона є у серці кожного, коли ми її розвиваємо і прагнемо. Коли ми любимо ближнього, відкривається Божий дар, який Бог вложив у любов, яка перемінює світ. Ми можемо змінити світ, спілкування в родині та в нашому серці, щоб воно не було зараження гріхом. Щоб ми жили по-християнськи в любові. Молимося за Україну і Церкву, бо Церква і суспільство є нерозривним. Церква дає суспільству християнський досвід. Попри всі негаразди життя ми покликані, як християни, жити в любові. Ця любов коштує віри і Божої ласки, яка дає нам жити".

Після Богослужіння адміністратор парафії о. Петро Яхимець склав слова подяки владиці Михаїлу за благословення та духовне слово.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336