possible to make website for free

Пошук по сайту

У Ременові відзначили 10-ліття освячення храму

У Ременові відзначили 10-ліття освячення храму У вівторок, 24 серпня 2021 р. Б., владика Петро у співслужінні духовенства очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 10-ліття освячення храму у с. Ременів.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми святкуємо ювілей 10 років освячення вашого храму, до якого приходимо, щоб зустрітися із своїм Творцем, Спасителем і Утішителем, щоби виходячи з храму нести благословення до своїх осель. Цей храм для вас є місцем особливого Божого благословення. Коли ми спішимося до храму, удостоюємось тієї ласки, де Господь хоче прихилитися над кожним з нас, бо сходить на Престол, щоб нагодувати нас своїми Тайнами, а ми дозволяємо Йому увійти до нас. Бог ніколи нікого не змушує до молитви, ходити до храму чи зберігати заповіді, це все Господь для нас пропонує, а ми користуючись своєю свободою маємо вибір чи піти за Христом і дати йому можливість обдарувати своїми Ласками. Коли ми спішимося до храму на Службу Божу, це не я приходжу послужити, а я спішу до храму щоби Богові дозволити послужити мені. Він є найбільшим слугою для кожного з нас і хоче нас нагодувати своїм Тілом і напоїти своєю Кров'ю. Коли святкуємо Незалежність Держави, то незалежність є прагненням свободи, прагнення кожної людини. Кожна свобода, кожен дар покликає за собою відповідальність. Коли людина користується волею, то за кожен вчинок несе наслідки, бо свобода без відповідальності - це тиранія. Свобода - це гідність людини. Ми всі хочемо, щоб до нас ставилися з гідністю, яку Господь вселяє в людську душу та серце, у якому ми носимо образ Божий. Сьогодні стоїмо тут і радіємо, адже цей храм є плід нашої незалежності і свободи. Ми ще маємо багато розбіжностей, але молимося за єдність, щоб ми шукали не того, що нас роз'єднує, а того, що нас об'єднує. Боже слово вчить, що людині неможливо, те у Бога можливо. Будьмо певні, що Господь попровадить кожного з нас, щоб ця єдність настала. Сьогодні у цих двох святах ми прийшли, щоб скласти Богові подяку і просити благословення, щоб могти з відповідальністю користуватися нашою свободою, з відповідальністю ставитися до ближніх, бо самі хочемо цю гідність отримувати від інших".

На завершення адміністратор храму о. Василь Мирка подякував за Архиєрейське благословення та Боже Слово владиці Петру та всім присутнім за спільну молитву, служіння та труди, які вони докладають для краси Божого храму.

Прес-служба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336