possible to make website for free

Пошук по сайту

У Новому Яричеві відзначили храмовий празник Успення Пресвятої Богородиці

У суботу, 28 серпня 2021 р. Б., єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Успення Пресвятої Богородиці, що у Новому Яричеві з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Наша віра сьогодні святкує. У ній ми часто застрашені, бо не знаємо, як нас поведе життя. Сьогоднішнє свято Успення Пресвятої Богородиці навіює свято нашої віри. У цьому святі нам відкривається запорука земного і вічно життя. Через це життя перейшов Ісус Христос, перед ним ішли і інші, але це були кроки непевності, Ісус перейшов через терпіння до життя і тепер показав нам шлях до життя і вказує нам дорогу йти за ним, бо він дорога правда і життя. Під дією Божої благодаті у віри перемінюється наше життя, віра робить нас сильними у житті і ми можемо долати труднощі і долати смерть. Для всіх нас важливо є пам'ятати, що ми маємо жити з вірою і її збагачувати щодня. Через призму віри ми сприймаємо Творця, який не дає загинути людині, а хоче через смерть перевести її до життя вічного. У сьогоднішньому святі Богородиця переходить поріг від життя земного до вічного. Так, як без терпінь вона породила Бога, так і без терпінь перейшла до життя вічного. До Богородиці, першої обожествленної, Церква звертається зі словами: "Пресвята Богородице, спаси нас", знаючи,що спасає благодать Божа. Успення показано на іконі, як народження до неба. Церква навчає, що у Успенні Пресвята Богородиця не зазнала тління, а тілом і душею була піднесена Господом до небесної слави. Богородиця бувши матір'ю життя переставилася до життя і в Успенні світу не залишила. Пресвята Богородиця своєю ласкою і любов'ю в нашій вірі увійшла у наше життя, вона повна ласки нам допомогти, щоб наше життя сприйняти, як Бог це сприймає. Бог не хоче нас віддати смерті, а через смерть перевети до життя вічного, до якого ми покликані, так нас навчає Катехизм. Сьогоднішнє свято збагачує нашу віру. До Пресвятої Богородиці ми з землі так відважно взиваємо слова: "Пресвята Богородице, спаси нас", і це не тільки гарні слова, за ними криється сила Божої благодаті. Ми хочемо у вірі розвивати своє життя, щоб у вірі і Божій благодаті могли перемагати різні перешкоди".

Після святкового богослужіння була зачина благословення грамота з нагоди 130 років реєстрації релігійної громади, освячено воду та хрест на подвір'ї храму.

Адміністратор парафії та декан Новояричівський о. Микола Дем'яновський подякув Архиєреєві за благословення та батьківське слово і всім присутнім за молитву.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336