possible to make website for free

Пошук по сайту

У с. Глухів відзначили храмовий празник та 30 років від дня освячення каменя під будівництво храму

У вівторок, 21 вересня 2021 р. Б., У празник Різдва Пресвятої Богородиці, владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Глухів з нагоди храмового празника. Також у цей день відзначили 30-ліття посвячення каменя під будівництво храму та 5 років священства адміністратора парафії о. Юрія Загоруйка. 

СВІТЛИНИ

"Коли ми говоримо про Пресвяту Богородицю,яка була вибрана з-поміж всіх людей, щоб вона сталася тим кивотом, який приймає Бога у своє життя.
Бог захотів через жінку увійти у наше життя. Кожен з нас народився від своєї матері. Батьки Пресвятої Богородиці довго випрошували в Господа, щоб дав їм дитину. У цей час неплідність вважалась для сім'ї чи родини, що вона є не благословенною Богом.
Молитва Йоакима і Анни була вислухана Богом. Їхня довіра до Божого провидіння принесла плід у їхньому житті. Якщо ми щось хочемо в Бога випросити, то чи витривалою є моя молитва, чи хочу я випросити в Бога благословення для своєї родини. 
У нашій особистій молитву буває, що промовляємо завчені слова і вона стає немов механічною, але наскільки є розположене наше серце у зверненні до Бога. 
Багато людей дивилися на родину Йоакима і Анни, як на не благословенну. Але молитва не згасала і віра не зникала з їх сердець. Вони випрошують про дар батьківства і материнства. Господь вислуховує тривку і ревну молитву Йоакима і Анни.
У цьому святі сповняється пророцтво, що з роду Давида, має прийти Месія, який принесе викуплення для народу. 
На слово Пресвятої Богородиці, на її згоду небо стається близьким для кожного з нас. Хочемо дякувати за дар, який Господь подарував кожному з нас. Сьогодні святкуємо день народження нашої мами і заступниці. В нас є мама, яка привела нас у цей світ, але маємо сьогодні нагоду святкувати день народження нашої небесної заступниці. Ми бачимо, як у нашій християнській традиції є багато молитов до Богородиці у яких випрошуємо ласки.
Ми хочемо Богові висловлювати слова вдячності за те, що він такий дивний у своїй ділах .
Святкуємо 30 років від дня закладення каменя для будівництва. Святкуємо день народження вашого храму. Це добра нагода, щоб подякувати Господеві за ті роки, пожертви і випрошувати ласки для себе.
Храм є осердям вашого села, вашої громади, де Христос приходить послужити і нагодувати нас собою. Він каже - Якщо не їстимете тіла сина чоловічого і не питимете його крові, не матимете життя вічного. 
Ми всі покликані до блаженства, бо наша мета це небо". - із проповіді владики Петра.
Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336