possible to make website for free

Пошук по сайту

У празник Воздвиження Чесного Хреста владика Михаїл молився у с. Добрячин

У празник Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього владика Михаїл очолив святкове богослужіння у с. Добрячин з нагоди 140-ліття храму.

СВІТЛИНИ

В часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: "Хрест - це символ Божої любові, на ньому Ісус Христос, як Бог, проявив свою любов до нас. Ми цінимо його, бо на ньому Ісус Христос віддав своє життя за нас, за наше спасіння і запевнив нам життя вічне. Катехизм говорить нам про віру, світ, життя і Бога, про терпіння, про несправедливість, гріх...

У цьому світі, який Церква нам змальовує - живемо ми, і вона хоче, щоб ми уникали гріха. Це ціла християнська філософія, яка вчить, як уникати гріха, який закорінений у нашій природі. Господь дає ласку, щоб поборювати гріх. Коли ми його поборюємо, відновлюємо образ Божий, а внутрішній образ Бога - це любов. Бог у свої любові до людства, вийшов із неприступного світла, безконечної любові і об'явив себе у сотвореному світі. Щоб збагнути силу хреста, ми повинні збагнути силу любові. Любов, це не матеріальна річ, адже тільки та людина, яка любить, може говорити про любов. Бог так полюбив світ, що віддав свого сина, щоб спасти світ. Кожному приходилось у житті відчути сентимент любові. Тим неперевершеним відчуттям Бог сотворив нас і хотів цим відчуттям поділитися. Крім того, що Бог дає, людина захотіла ще щось і вчинила первородний гріх, після якого ми не хочемо сприйняти інших і світ, але як ми можемо любити Бога, коли не любимо ближнього. Сам Бог посилає Сина, щоб дати нам Євангеліє, щоб ми довірилися його Добрій Новині.

Ми хочемо, щоби пам'ять Христових страждань і смерті уприсутнити у собі через хрест, щоб його прийняти і оцінити, що Він смерть переміг і відкрив шлях до життя вічного. Іншої дороги, як віра в слова Господні, немає. Цією вірою збагачена Пресвята Богородиця. Вона довірилася Богові до кінця і вмістила все це своєму серці. Катехизм нас навчає, що Бог не тільки сотворив світ, а управляє ним і є в нашому житті. Він через природу діє у нас і хоче нашого довір'я, щоб перевести нас через терпіння в смерть. Він не міняється у свої любові, від якої не відречеться.

Молімося, щоб Господь давав силу, як Пресвятій Богородиці і Апостолам у відповідний час, щоб свідчити Бога у своєму житті. Цю силу Бог зберіг до нашого часу. Нашу Церкву сховали так, як цей хрест. І так, як відбулося Воздвиження Животворного Хреста, так і наша Церква вашими стараннями з підпілля була Воздвигненою. Молимося, щоб Господь нас скріпив і ми могли удостоїтись Божої ласки на кожен крок і могли бажаннями заявитися перед Богом,щоб вони сталися."

Прес-служба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336