possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у с. Колодно

У празник Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі с. Колодно.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння Єпископ звернувся до присутніх із проповіддю: "Сьогоднішнє свято для всіх нас є благословенням. Господь нас викупив своєю кров'ю на хресті. Які важкі муки він переносив на хресті! Немає такої людини від сотворення світу і до сьогодні, за яку би Христос не помер на хресті. Джерелом благословення є розп'яття Ісуса Христа.

Коли ми розважаємо, що Господь так мене полюбив, що помер за мене на хресті, то маємо за завдання розважати, яким я є дорогим для Бога. Господь сьогодні готовий, знову прийти і померти за мене. Під час мого служіння у в'язниці, я зустрічав довічно засуджених, у них був певний розпач, вони себе цілковито відкидали від Божого спасіння і те, що Бог їм хоче простити. Ці люди говорили страшні речі, вони казали, що вже за життя втрати ли свою душу. Але Боже слово говорить нам, що навіть коли людина вчинила найбільший гріх, може розраховувати на Боже прощення. Ми завжди маємо цінувати Божу любов і милосердя до людини, яке Господь виявляє до мене. Вибір залежить від кожного з нас. Те, що Господь помер за кожну людину, ми не можемо ставити під сумнів. Коли до нас приходить розпач, пригадуймо хресну дорогу і смерть на хресті нашого Спасителя. Так, він був покладений до гробу, але на третій день воскрес. Часто буває, коли маємо виклики і терпіння нарікаємо і кажемо - Чому? Людина не створена для терпіння, але має ласку, коли приймає терпіння у своєму житті і приходить до Христа, який каже: "Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас".

Від часу Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, Хрест для нас є символом спасіння. Христос переміг смерть і хоче подарувати нам життя. Спішімо з радістю до знамення спасіння, знаку, де Господь нам хоче дарувати життя вічне. Будьмо достойні нашого Спасителя, щоб виклики нашого життя приймати в покорі нашого серця".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336