possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро очолив Архиєрейське богослужіння у с. Переспа

У неділю, 3 жовтня 2021 р. Б., владика Петро звершив Божественну Літургію у с. Переспа.

СВІТЛИНИ

 

"Смерть Ісуса на хресті, це не свято сповнене радості в людському розумінні, але свято сповнене безкорисливою любов'ю до людини. Що означає це хресне знамення для мене? Означає цю любов до грішника, бо навіть коли Ісуса прибивають до хреста, він каже - Отче прости їм, бо незнають, що роблять.

В неділю по Воздвиженні Церква показує, що сталось після розп'яття і до чого ми покликані. Причина смерті - гріх, але Господь цей гріх забирає. Ми маємо нагоду розважити, чи я гідний того, щоб йти за Христом, чи я відповідаю покликанню бути учнем. Ми можемо його визнавати Господом свого життя, але чи я готовий сприйняти його святу волю. У Євангелії чуємо, що Христос каже - Хто не бере свого хреста на себе і не йде за мною, той мене недостойний. Ми хочемо благословення, а благословення відбувається знаменом хреста.

Сьогоднішня неділя пригадує нам про завдання, але чи я буду мати сили все виконати. Дивлячись на історію Церкви і її життя, як ідучи за прикладом Христа мученики жертвували своє життя за нього. Не відступили за віру у святу соборну і апостольську Церкву. Коли розважаємо про наш хрест, це перш за все, чи я готовий до жертви, до випробувань, але коли вони приходять в моє життя, я не допущу в моє серце, щоб воно озлобитлось, бо це показує нам Христос на хресті.

Скільки вже зараз є покладено жертви нашими захисниками, щоб ми могли жити під мирним небом. І в нашому повсякденному житті, коли батьки люблять дітей, роблять все, щоб їхнім дітям було найкраще, краще, як вони мають. Будьмо тими християнами які готують місце для Бога у своєму житті, щоб йти слідом за ним." - із проповіді вл. Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336