possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро звершив святкове богослужіння у с. Вихопні

У свято Покрову Пресвятої Богородиці владика Петро звершив святкове богослужіння у с. Вихопні, з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

"В сьогоднішньому святі ми вирізняємо те, що Пресвята Богородиця є нашою заступницею, цим покровом, який захищає і береже тих, хто потребує цієї ласки. У сьогоднішньому святі ми хочемо вимолювати у Богородиці заступництва. У нашому народі склалися обставини, що ми є у стані війни, ми чуємо вістки про те, що хтось гине, ми чуємо, що панує пандемія коронавірусу і ніякі ліки не можуть зупинити. Ми бачимо, що наших людських сил є замало. Боже я незнаю куди йти, як змінити ситуацію, але я знаю, що маю приходити до Тебе і молитися та просити з вірою. Ти сказав, що неможливо у людини можливе у Бога.

Сьогоднішнє свято вчить нас довіри до Пресвятої Богородиці, бо в історії нашої землі, коли в загрозі був Почаїв і через заступництво Пресвятої Богородиці були відлучені стріли, які летіли а монастир. Є ще багато свідчень, як вона заступається за тих, хто до неї молиться і звертається.

У сьогоднішньому Євангелії ми чуємо, що так, як Христос увійшов до дому Марти і Марії, хоче також бути і в нашому домі. Чи ми клопочимося послугами, чи хочемо сидіти у мови Христа, щоб це слово Боже слухати? Ап. Павло навчає, що віра від слухання. Слово Боже, вчить про віру, що коли будемо вірити - станеться. Коли у Євангелії читаємо про якесь чудо, то чуємо, як Христос перепитує - Чи віриш? Господь завжди близько до людини, але чи людина близько до Бога?

Ми всі хочемо бути щасливими, часто ми це щастя бачимо із своєї перспективи. Але чи я сам себе створив, на чий образ я створений? Господь говорить яким є Бог і якою повинна бути людина, щоби могла себе почувати щасливою. Ап. Павло вчить - Що може мене розділити від Любові Христової. Нашому щастю не можуть завадити жодні перешкоди і обставини. Хто, як не Пресвята Богородиця вміла Слово Боже слухати. Нехай Покров Пресвятої Богородиці буде запорукою, що ми є дітьми Божими і хочемо з вірою приймати Слово Боже у своєму житті." - із проповіді владики Петра.

Після богослужіння була зачитана грамота про відзначення адміністратора парафії о. Василя Греня церковною нагородою - хрестом з прикрасами.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336