possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та освячення відреставрованої ікони у Підкамені

У неділю, 17 жовтня 2021 р. Б., владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у Підкамені, де освятив старовинну відреставровану ікону Пресвятої Богородиці.

СВІТЛИНИ

 

"У сьогоднішньому Євангелії Христос вказує на сторони тирські та сидонські, це були народи поганські. Знаючи, що в ці сторони має прийти Христос, жінка, яка чула про його прихід йде і кричить, щоб він змилувався над її дочкою. Христос каже, що прийшов лише до вибраного народу, проте після цієї відповіді жінка не зневірилася, не перестала просити, стоячи на колінах. Господь вказує на віру цієї жінки, яка знала, що Христос має ту владу і силу, щоб оздоровити її дочку. Відбувається діалог у якому жінка отримує ласку, про яку просить. Молитва - це розмова з Богом. Церква нас закликає уважно молитися, бути зосередженими. Коли ми стаємо на молитву, маємо просити з вірою. Господь хоче діяти у нашому житті.

Бог створив людину свобідною і завжди хоче людині допомогти стати щасливою, але не може, поки людина не дозволить. У слові Божому бачимо, що Бог не від людини вимагає служіння, а приходить сам послужити. Ми повинні визнати Господа за володаря свого життя і все, що в ньому є. Вистачить подивитися в минуле, скільки випробувань було в житті, тоді побачимо скільки Господь давав ласки і перевів нас через труднощі.

Сьогодні коли бачимо цю старовинну ікону, на якій Богородиця вказує на Спасителя, вона звертається і дивиться на кожного з нас. Перед нею молилися тисячі людей, які випрошували ласк для себе, близьких та рідних. Вона була джерелом Божої Ласки і віри для тих, хто стояв перед нею. Господь дозволив, щоб вона була відреставрована і ми можемо випрошувати перед нею Божої Ласки. У молитві зароджується віра і ми віримо, що Пресвята Богородиця зуміє кожного з нас надихнути і провадити." - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336