possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Михаїл освятив каплицю для Мисливського Товариства «ТУСТАНЬ»

У неділю, 24 жовтня 2021 р. Б., Преосвященний Кир Михаїл, на запрошення п. Руслана Козара, при численному зборі капеланів, мисливців, працівників лісового господарства та Голови Козівської ТГ, здійснив Чин освячення каплиці св. Євстахія для Мисливського Товариства «ТУСТАНЬ», Сколівського протопресвітерства у с. Козьова, Стрийського району. Владиці співслужили: о. Любомир Яворський, о. Ярослав Валюх та о. Ростислав Височан та о. Володимир, місцевий парох.

СВІТЛИНИ

Архиєрей звернувся до присутніх із словом настанови: «Ми хочемо, щоб нам Господь дозволив у цьому прекрасному світі не тільки жити, а сповнятися Господнім благословенням. Щоб ми могли наповнитися благодаттю, яка йде від всього сотворіння, рослинного і тваринного, а головно, що ця благодать йде від Бога. Це є наш світ у якому ми як люди, образ Божий, який носимо, щоб ми могли гідно сприймати цей  світ і дари, які Господь посилає. Людину Господь наділив своєю гідністю і ми її повинні зберегти, де би ми не були і що би ми не робили. Щоб Господь те, що ми робимо прийняв, щоб ми не нашкодили. Так, як Господь дав післаництво, щоб ми управляли у світі, ми повинні прийняти цю делегацію від Бога, щоб кожен на своєму місці, чи то священник, чи лісник чи мисливець, міг виконувати свої обов’язки».

Також було представлений збір етичних норм і традицій полювання, адже обов’язком мисливця є особиста участь у охороні дикої природи, дотримання правових норм і етики полювання і підпорядкування вимогам організаційної дисципліни.

У понеділок, 25 жовтня, у міжнародний день капелана, владика Михаїл у співслужінні отців-капеланів: о. Любомира Яворського, о. Ростислав Височина та о. Ярослава Валюха, відслужив Панахиду на могилі Січових Стрільців на горі Ключ у Сколе, куди їх супроводив директор Сколівського лісового господарства - Остап Бойко.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336