possible to make website for free

Пошук по сайту

У єпархійному управлінні відбулись збори Протопресвітерської Пасторальної ради

У вівторок, 14 грудня 2021 р. Б., у єпархійному управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії відбулись збори Протопресвітерської Пасторальної ради.

Зустріч розпочалася із спільної молитви у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата та духовного слова владики Михаїла.

"Кожен відчуває своє життя і покликання. Сьогодні я дякую, що ви є в моєму світі, до якого Бог мене покликав бути єпископом. нам дається засвоїти Церкву, як Божу інституцію, в ній ми знаходимо свою ідентичність. Богові розходиться, щоб нас якнайбільше з'єднати у любові один до одного, як до себе. У Церкві ми завжди себе заохочуємо і стимулюємо. Бог нас покликав до відповідальності і до життя. Церква яку ми творимо є тілом, яке ми повинні відчувати" - із роздумів владики Михаїла.

Також владика подякував за підтримку та молитву у наміренні його служіння, за спільну відповідальність за всю єпархію та закликав берегти своє життя та життя ближніх.

СВІТЛИНИ

Владика Петро від імені всіх протопресвітерів привітав владику Михаїла із 40-ю річницею священичих свячень та зачитав Патріаршу Грамоту.

Також владика Петро розповів про створення Архиєрейського Синоду УГКЦ та представив звіт діяльності єпархійних комісій у 2021 році.

Було підкреслено успіхи Молодіжної, Катехитичної комісій на Комісії у справах родини.

о. Василь Крушельницький пригадав про беатифікаційний процес над о. Кирилом Селецьким та подав приклади навернення після молитов за заступництвом о. Кирила.

о. Володимир Коткевич повідомив про посинодальне послання Синоду Єпископів УГКЦ "Надія, до якої нас кличе Господь".

о. Михайло Грицишин, економ єпархії, зачитав звіт про виконання бюджету єпархії за 2021 рік та повідомив про економічний план на 2022 рік.

о. Тарас Дзьоба представив збірку поезій владики Михаїла "Весь світ молитвою благословляю" з особливим наголосом на екологічні питання.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336