possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник св. Миколая у м. Кам'янка-Бузька

У неділю, 19 грудня 2021 р. Б., відбулись святкування храмового празника у м. Кам'янка-Бузька. Урочисту Божественну Літургію у храмі св. Миколая очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні запрошеного духовенства.

СВІТЛИНИ

"Немає такої людини, про яку б не памятав св. миколай. Коли подивимося на особу св. Миколая, це один з тих чоловіків, про якого знає весь світ, навіть ті які не є християнами і близькими до Церкви, але знають що такий святий був на землі і кожного року своїми дарунками обдаровує людей.

Готуючись до свята Різдва, ми відкриваємо для себе таємницю і науку, яку св. Миколай залишає для нас, що він нас хоче навчити, як нам поступати у нашому житті, щоб кожен з нас усвідомив, що Господь Бог зроби для нас найбільший дарунок у житті, як розповідає євангелист, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто увірує в нього не загинув, але мав життя вічне. Немає такої особи, яка би могла задовільнити наші потреби, йдеться про наше спасіння. Тільки Господь є той, хто приніс людині життя вічне.

Святий Миколай таємно робив допомогу для інших, не учікуючи похвали. Ми також Миколая називаємо – Добрим. У Слові Божому читаємо звернення до Ісуса Христа – Учителю Добрий, що маю робити, щоб успадкувати Царство Небесне, на що Христос відповідає, що Добрим є тільки Бог. Приписуючи цю прикмету доброти, ми бачимо, що лише Бог є джерелом доброти. Святий Миколай цю Христову науку вмів прийняти і нею жити.

У сьогоднішньому Євангелії слухаємо про чоловіка, який покладався на свої маєтки. Митрополит Андрей навчав, що перед Господом Богом ми станемо перед тим, що ми дали убогому, чим ділилися з потребуючим.. Добрі справи будуть добрим адвокатом для нас, тим ключем, яким зможемо відкрити двері Царства Небесного." - із проповіді Архиєрея.

Після Божественної Літургії було освячено воду та окроплено нею всіх вірних.

Із словом подяки звернувся до єпископа, священників та всіх присутніх адміністратор парафії о. Юрій Мовчан, декан Кам'янка-Бузький.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336