possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське Різдвяне богослужіння у Сокалі

У день Різдва Христового Правлячий Архиєрей Кир Михаїл Колтун очолив Архиєрейське Різдвяне богослужіння у катедральному храмі св. апп. Петра і Павла в Сокалі.

Після читання Євангелія адміністратор катедри о. Ярослав Кащук зачитав Пастирське Різвяне послання Правлячого Архиєрея.

СВІТЛИНИ

Після Божественної Літургії Кир Михаїл привітав усіх присутніх із празником Різдва Христового.

«Бог стає людиною, приходить до людини і ми це оспівуємо словами: «З нами Бог». Бог не полишив світу, Він його сотворив для нас, прийшов у світ для нас усіх, Він живе у цьому світі для нас усіх. Ми це бачили, чули, а тепер ми маємо у це повірити, щоб ми могли ділитися між нами Богом, який дає мир. Коли ми робимо дарунок миру і любові, то ділимося Богом і збагачуємо ближнього. Господь прийшов, щоб обновити світ і нас у світі оживити, щоб ми могли в мирі жити. Для нас важливо молитися за ворогів, які сіють ворожнечу у світі. Пресвята Богородиця у фатімських об’явленнях просила молитися за навернення Росії. Ми чуємо цю небезпеку і цей клич для нас є – молитися за ворогів. Господь прийшов не щоб погубити ворогів, а їх спасти. Через нас це чудо навернення і покаяння має статися. Нам усім потрібно покаяння, бо ми не оцінили ні життя, ні світу у якому живемо. Господь прийшов, щоб з нами розділити життя і показати, як маємо жити.

Христос прийшов змінити світ і ми, які сьогодні отримали цю новину, живімо нею. Христос народився колись у Вифлеємі, а сьогодні Вифлеєм є у кожного в серці. Бажаю живої віри і відповідальності за себе і за Україну, щоб вірою ми могли стверджувати мир у наших сім’ях, родинах і Державі.» - із духовного слова єпископа.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336