possible to make website for free

Пошук по сайту

У другий день Різдвяних свят Кир Михаїл у Жовкві уділив дияконські та священичі свячення

У празник Собору Пресвятої Богородиці Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Жовкві. У часі богослужіння єпископ уділив священичі свячення Назарію Пирському та дияконські свячення Тарасу Данчуку.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Є багато великих церков, де багато людей, але мені прийшло до вподоби прийти до маленького гуртка, щоб ми прийшли до цього гуртка, у якому Пресвята Богородиця знайшла місце у вертепі. Не було кому співчувати чи сприяти. Бог той, який світ сотворив, Слово Боже, яке сталося у світі, Бог, який править світом, вложив талант в людину. Бог відкриває нам таїнство, входить в людське життя. Господь цей світ так організував, що він набирає свого значення. Людина має віднайти Бога у цьому світі і вміти поєднати своє життя і Бога у своєму житті. Бог прийшов і показав, що не все є втрачене. Ісус Христос входить в наше життя і хоче його направити. Він дає це святе для нас, щоб ми жили в мирі, починали його від себе. Цей мир Ісус має в собі і хоче, щоб ми його прийняли і в ньому жили. Світ валиться і життя пропадає і ми не знаємо, як зарадити, але Господь приходить і дає нам відкрити про правду про життя.

Воплочення Божого Сина, розкриває нам сенс життя. У визначений час історії Син Божий приходить у світ, який сотворив, щоб світ піднести до Бога. Це звершується дією Святого Духа, - так нас навчає Катехизм.

Св. Дух в шести днях творення світу, робить середовище для людини. У Ст. Завіті готує людина на зустріч з Богом.

Волхви, мудреці, ведені зіркою до Ісуса Христа, приходять за світлом. Вони були такими натхненними, шукали Ісуса, а ми вже знаємо, що Христос народився. Вони йшли до народження, а ми вже маємо це народження. Світло тепер в яслах і ми в різний спосіб нашої віри до цих ясел доторкаємося.

Бог увійшов у тривожний світ і хоче явити свою присутність у житті кожного.

Будьмо цікавими до нашої віри, як царі, як пастушки. Хоч запеклі вороги також цікавляться де і як, але ми це свято маємо випробувані історією життя, людства. Ми маємо церкву, скарб у якій нашу віру можемо розділити, щоб Господь нам давав силу долати наші труднощі. Бог дав силу і мудрість Марії і Йосифові перебороти обставини життя на радість. Їхня радість приходить до нашого життя".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336