possible to make website for free

Пошук по сайту

У Потеличі молитовно відзначили 60-ліття о. Степана Сироти

У п'ятницю, 14 січня 2022 р. Б., у день Обрізання ГНІХ та св. Василія Великого, Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Пресвятої Трійці у с. Потелич, Рава-Руського деканату. Богослужіння відбулось з нагоди 60-ліття адміністратора парафії о. Степана Сироти.

СВІТЛИНИ

"Сьогодні нашою присутністю хочемо заглибитися у віру, свято і життя. Хочемо заявитися перед Богом за всіх нас і хочемо, щоб ця молитва була скріплена правдивою вірою в правдивого Бога, у якому є повнота життя. Катехизм говорить нам про Христа, який є повнотою життя. Той, що народився немовлям і підданим людським старанням, той, який має владу над всім світом, стає людиною і зростає так, як ми, що народилися і потребували опіки. Бог здійснює свій задум сотворення світу через своє слово: Нехай буде світло, нехай буде твердь - це творче слово з'являється у світі, як Син Божий, роджений від Отця. Він образ невидимого Бога, первородний усього сотворіння, не тільки нас з вами, а всього сотворіння. Від нього все заіснувало, він раніш усього і все існує в ньому, так навчає Катехизм про Сина Божого, який воплотився і прийшов у світ, щоб з нами жити.

Виконання Божого закону дає можливість відкрити себе Богові, бути зрозумілим, хто я є на цій землі. Ми всі в Божих руках і нам слід довіритися Богові, який тримає світ в руках, про нас пам'ятає і хоче, щоб ми стали новим творінням у його Євангелії, його Слові і Добрій Новині. Ми сьогодні хочемо в тій вірі, у якій Господь нам відкриває рік новий, хочемо дякувати за те, що він не тільки нас сотворив, а провадить нас, дає напоумлення. Господь так добре знає нас і коли ми будемо довірятися він перемінить всі наші терпіння на радість." - із проповіді владики Михаїла.

Кир Михаїл привітав всіх із початком Нового Року, а також всіх іменинників. Декан Рава-Руський о. Роман Улицький зачитав Декрет про церковну нагороду для о. Степана Сироти - право носити жовтий хрест з прикрасами.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336