possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у Безбрудах

У неділю, 23 січня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Божественну Літургію у с. Безбруди, Буського деканату.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Бог став людиною для того, щоб жити між нами людьми, щоб проповідувати дію своєї ласки. Ця новина набирає іншого напрямку від Різдва, де він став людиною, а тепер Вінн в ріці Йордан закликає нас до Хрещення в ім'я Пресвятої Трійці. Запрошує, щоб ми могли отримати благодать Святого Духа, яка нас освячує і робить житло Бога у нашому тілі. Ми є храмом Святого Духа, наша віра нас навчає, що ми є образом і подобою Божою, це також стосується Доброї Новини. Це Добра Новина для нас, що коли ми є образом Божим, який у Хрещенні відновлюється, набирає Божих рисів, що ми в Христа хрестилися у Христа зодягнулися. Християнин у світі є новим творінням. Коли людина зодягнена в Христа, вона приймає участь у Божому провидінні. Нині воля Божа через благодать Святого Духа приходить до нас і ми одягаємося у Христа, стаємо Христом.

Церква нас закликає до молитви не тільки для того, щоб спастися, але для того, щоб ми стали кращими. Іван Хреститель каже про покаяння і вирівнювання дороги, бо йде той, хто буде хрестити Духом Святим. Христос заповідає життя вічне, яке нас чекає, але життя на землі нас супроводжує. Які наші відносини, як ми сприймаємо світ? Катехизм вчить, що людина через взаємодію між нами і сотвореним світом відкриває своє лице перед Богом. Так Господеві угодно, щоб ми очистились від гріхів, щоб наші старання були на добро. Наша християнська братня любов має уподібнюватися до Бога.

В цей благодатний час приходу Христа, воплочення і об'явленням у Йорданській воді, яку черпаємо для того, щоб запевнити наше християнське життя і провадити у вірі. До цієї віри нас закликає Іван Хреститель.

Молімося за себе і цілий світ у якому живемо, за мир, щоб Господь відвернув загрозу. Молімося, щоб Господь дав сили пережити всі випробування з радістю."

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336