possible to make website for free

Пошук по сайту

26 січня 2022 року – день молитви за мир в Україні

У недільному зверненні до вірних Святіший Отець Папа Франциск проголосив 26 січня днем молитви за мир в Україні у зв’язку зі зростанням загрози збройної агресії: «З тривогою стежу за зростанням напруженості, що загрожує завдати нового удару по миру в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі – підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоб кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам. Той, хто переслідує власні цілі, завдаючи шкоди іншим, зневажає власне покликання людини, бо всі ми створені братами і сестрами. Тому, зі стурбованістю, з огляду на існуюче напруження, пропоную, щоб наступна середа, 26 січня, була днем молитви за мир».

На заклик Святішого Отця заохочуємо до усильної молитви у цей день, зокрема, до звершення Божественної Літургії у наміренні миру в Україні та припинення війни.

Закликаємо до організації спільної молитви на ваших парафіях. Її видимим знаком стане передзвін в усіх храмах об 11:50, а відтак – спільне звершення Ісусової Молитви о 12:00.

Хто не має можливості прийти до храму, заохочуємо приватно долучитися до молитви всієї Католицької Церкви на чолі з Папою Франциском, а також при цій молитві запалити Стрітенську свічку (громничку).

О 20:00 єднатимемося в молитві Вервиці з усім світом, в особливий спосіб присвячуючи це моління благанню про мир та відвернення лихоліть війни.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336