possible to make website for free

Пошук по сайту

Глава УГКЦ: «Ми переможемо силою любові до своєї Батьківщини»

Ми бачимо, що не ненависть, а любов перемагає. Любов народжує героїв, а ненависть – злочинців. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному відеозверненні.

«Тому я заохочую всіх вас: учімося любити в цей трагічний час. Не даймо заполонити себе ненависті, не використовуймо її мови і слів. Як каже народна мудрість, хто ненавидить ворога, той уже ним переможений», – додав він.

Глава Церкви передав вітання від первопрестольного українського Києва.

«Маю для вас гарні новини, – сказав Блаженніший Святослав – сьогодні 1 березня 2022 року. Це означає, що починається календарна весна. І хоча сьогодні білий сніг притрусив нашу столицю, але весна невпинно приходить на землю України. Як підсніжник, який пробивається крізь сніг, щоб показати свою квітку, так крізь жахи війни пробивається невмолимо постійно і сильно цей день світла миру для нашої землі».

Архиєрей відзначив, що ми сьогодні переживаємо вже шостий день кривавої і несправедливої війни. У ці останні хвилі, зокрема цієї ночі, ми бачили нові жахи війни. Ми бачили знищені школи, дитячі садочки, кінотеатри, музеї, а над ранком ракета влучила в пологовий будинок.

«Питаємо: за що? Жінки і новонароджені діти... Чому вони є жертвами цієї війни?.. Але ми молимося. Ми стоїмо. Ми з вами є народом, який будує, захищає ціною власної крові мир в Україні і всьому світі. Ми молимося за наших воїнів, ми молимося за всіх тих, хто сьогодні підтримує боротьбу за мир в Україні», – сказав він.

Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336