possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у катедральному соборі в Неділю Прощення

У неділю, 6 березня 2022 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у катедральному соборі м. Сокаля.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: "Сьогодні день загального прощення, до якого ми всі маємо прийти з великою відповідальністю за себе і за ближнього. Сьогодні день, коли відповідаємо за себе і за всіх. В Церкві немає розуміння, що кожен сам за себе. Немає в державі розуміння, що кожен сам для себе. Бог нас сотворив, щоб ми його любов'ю наповнили світ. Коли говоримо про те, що людина не є сама по собі, сама для себе, знаємо, що Господь сотворив нас, щоб ми разом жили і наповнювали любов'ю світ, якою Бог його сотворив.

Святе Письмо в розповіді про сотворення світу говорить, що побачив Бог, що воно добре. Ворог, коли ми спали, забувалися, не звертали уваги, були байдужими посіяв гріх і ми легко зважилися на нього, мовляв і без нас світ буде існувати. Не буде! Бо світ є для нас! Каже Христос, що без мене нічого не зможете робити. Цей прекрасний світ у наших очах не має ознаки добра, ми не вміємо споглядати, що все це є для нас. Це повітря, земля - це наше. Чи ми до цього проявляли добро? Християнська етика, яка вписана у книзі Катехизму, вчить нас культури християнського життя, вчить берегти тваринний і рослинний світ. Бог нас зробив відповідальними за сотворіння. Від кожного з нас залежить спасіння, залежить успіх нашої боротьби і життя. Вся боротьба заложена в серці людини, гідність заложена в серці і ми цю гідність маємо берегти в любові. Немає більшої любові, коли своє життя віддаємо за ближніх - це свідчення Божої любові, яку Бог виявив для людини.

Сьогодні це свідчення любові звершують ті, що боронять нас. Нехай сила Божої волі вселиться в наше життя, щоб ми в Ласці Божій могли жити і перемагати всяку злобу.

Нехай Пресвята Богородиця, яка нам запевнила про навернення росії, удостоїть нас бути свідками цього, свідками перемоги добра над злом".

Також Архиєрей провів Чин Всепрощення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336