possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жовкві зустріли тіло вбитого воїна Романа Рущишина

У середу, 9 березня 2022 р. Б., на віччевій площі м. Жовкви духовенство та мешканці міста зустріли тіло вбитого воїна, сержанта поліції, бійця батальйону патрульної поліції особливого призначення "Львів" - Романа Рущишина, жителя с. Сопошин, який загинув від кулі загарбників на Луганщині. Заупокійну молитву очолив владика Петро у співслужінні духовенства.

СВІТЛИНИ

Єпископ звернувся із словом підтримки до родини захисника: "Дорога сумуюча родино, побратими нашого Романа, цими днями ми бачимо, як проливаються сльози матерів і дітей. Це не тільки сльози конкретної родини, а цілої нашої України. Коли стоїмо у час жахливої війми, ми знаємо, що стоїмо на захисті нашої землі, яку Бог дав у наші руки. Ми маємо кріпити себе Божим словом, що він є з нами. Господь Ісус своєю смертю, смерть переміг. Сьогодні коли ми прощаємося з героями, які віддали найдорожче - своє життя за батьківщину, ми знаємо, що  їх чекає Царство небесне. Ці герої стаються за нас заступниками перед Божим престолом.

Сьогодні ми в Бога просимо благословення і помочі для кожного з нас. Ми хочемо в черговий раз хочемо засвідчити свою вірність Богові, Який дає силу перемогти нашого ворога, перемогти смерть, яку бачимо нашими очима, яка торкається кожного українця. 

Просім у Бога сили витримати у нашій вірі, щоб розчарування не вкрадалося до наших сердець. Сьогодні дякуємо Богові за воїна - героя Романа, батькам, які дали виховання, що зростили великим патріотом. Єднаємося з дружиною і дітьми, які прощають свого чоловіка і тата.

Нехай Господь благословить всіх нас і наших воїнів від ворожої кулі. Нехай Пресвята Богородиця, як Мати Божа Неустанної Помочі розриває свій покров над нами, нашою Україну і захищає кожного українця".

Після Панахиди тіло воїна перевезли до рідного дому, де продовжились заупокійні богослужіння.

Чин Похорону відбудеться у четвер, 10 березня о 12:00 в с. Сопошин.

ВІЧНА ЙОМУ ПАМ'ЯТЬ!!!

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336