possible to make website for free

Пошук по сайту

У Першу неділю Посту владика Петро молився у храмі св. свщмч. Йосафата у Жовкві

У Першу неділю Посту, владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. свщмч. Йосафата у Жовкві.

СВІТЛИНИ

"В сьогоднішню неділю ми можемо роздумувати про людяність, наскільки я шукаю цієї людяності. Ми в часі війни бачимо, як є поводитися не по людяному, що не є якістю людини. Наша Держава стоїть, щоб зберегти людяність і засвідчити світові, що ми є на стороні Бога.

Сьогоднішня неділя є неділею Православ'я, в значенні, щоб правдиво визнавати і поклонятися Богові. Це свято встановлене після того, як поборники, які боролися, щоб відкинути ікони і зображення, були поборені, Церква встановила почитання ікон. Людина роздумує над своїм життям, щоб відновити образ, на який ми створені і який інколи заплямлений.

Сьогоднішнє роздумування, дає нагоду замислитись наскільки в мені образ Божий відповідає дійсності і наскільки я прагну бути подібним до нього.Чи готовий робити добрі вчинки? Ворог - Росія напала на нашу Державу і вбиває наших дітей. Хіба ми в цих вчинках можемо бачити, що це образ Божий і діла Божі?! Для нас залишається виклик в непростий час, коли проливається людська кров, зберегти людяність і образ Божий на який я створений, щоб не допустити диявольського діяння у своє життя.

Ми приходимо до храму, стоїмо перед іконостасом, вдома перед іконами і дивимося немов у дзеркало в якому бачимо своє обличчя. Святі - це ті самі люди, як я, але вони удостоїлись, що Господь їх прославив. В цих жахливих моментах нелюдяності, нам залишається ділитися і світити людяністю для світу. Христос навчає не боятися тих, хто вбиває тіло, бо душі вбити не може. Ми повинні прагнути освячення і покаяння, щоб не втратити спасіння. Коли ми бачимо виклики, які нас торкнулися, ми розуміємо,що останнє слово має бути за Господом Богом.

Просімо в цій Літургії миру для нашої землі, просімо звитяги і мужності для наших захисників, просімо, щоб ми залишалися людьми і не втратили благословення, яке нам Господь подав, створивши на наш образ." - із проповіді владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336