possible to make website for free

Пошук по сайту

Кир Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді

У неділю, 27 березня 2022 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. свщмч. Йосафата у Червонограді, куди привіз мощі фатімських дітей-візіонерів.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: "У сьогоднішню Хрестопоклінну неділю і віддаємося в повній вірі перемозі Христа. Ми всі є вміщені у хрест Господній. Св. Ап. Павло навчає, що ми є в Христі новим сотворінням, яке бере участь у Божому провидінні і плані спасіння. Бог віддав своє життя на хресті і воскрес, запевнивши, що у його хресті знайдемо спасіння нашого життя не тільки після смерті, але і після терпінь і страждань, які проходять у житті.

Весь світ стоїть перед знищенням, перед страшною загрозою і цю загрозу Пресвята Богородиця бачить, сприймає від того часу, як вона пережила смерть Ісуса Христа. Розуміння цього вона перевершила вірою в Бога, як це було і в Благовіщенні. Вона сказала: "Це я слугиня Господня, нехай буде по слові твоєму". Цю трагічну долю Пресвята Богородиця вмістила в собі. Цей досвід переходу через терпіння прославив її і вона крізь ці терпіння пройшла повна благодаті, повна ласки Божої від повного довір'я, яке заіснувало між Богом і Богородицю. Це довір'я сьогодні приходить до нас, бо не маємо іншої надії, як тої, що її відкриває нам Пресвята Богородиця. Ми перебуваємо в Церкві, про яку Господь подбав і ми вірою, через терпіння, перейдемо до цієї надії, яку Пресвята Богородиця виявила. Коли ми про щось думаємо то кажемо, що це наша надія, маємо таку надію. Богородиця свою надію розцінювала по іншому: "Я не знаю, як це станеться".

Ми сьогодні незнаємо, як станеться із закінченням війни, але ми знаємо, що все в руках Божих. Зараз час випробувань, вирішальний бій, наш духовний - не заламаймося у вірі, не захитаймося в надії, не зрадьмо в любові, ми вистоїмо бо з нами Бог, це буде наша перемога. Тому, що ми вірили, надіялись і тривали і любові ми будемо пишатися нашою Церквою, її вченням, що вона нас впевнено веде через випробування до перемоги. Ви всі стали свідками того великого чуда, яке заповіла нам Пресвята Богородиця. Ті очевидці об'явлення є між нами, щоб оживити нашу віру. Ці слова, які вони чули від Пресвятої Богородиці, щоб ми у ці слова вселили віру, довіритися Богові, як Пресвята Богородиця. Як ми можемо збагнути, що лютий ворог може покаятись і навернутися. Я хочу, щоб усі ми були свідками об'явлення Пресвятої Богородиці і разом святкували нашу перемогу, перемогу Христа над терпіннями і випробуваннями."

Після Божественної Літургії був відслужений Акафіст перед мощами святих.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336