possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у Радехові в 4-ту неділю Великого посту

У неділю, 3 квітня 2022 р. Б., у храмі св. Миколая м. Радехова, Преосвященний Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Акафіст до св. фатімських дітей-візіонерів, мощі яких привіз для почитання у цей храм.

СВІТЛИНИ

"Прийміть мою радість, яку з вами хочу розділити попри всі комплікації життя, які нас оточують. Ми маємо чим радіти, бо це Бог нам запевняє - радуйтеся у Господі, бо в іншому досконалої радості ми не знайдемо. У Господі ми знаходимо віру і апостол говорить про цю віру, яку посіяв Бог Аврааму і запевнив, що від нього вийдуть народи. Це благословення розвивалося на його очах і апостол зазначає довготерпеливість Авраама. Йому приходилося у випробуваннях, в довірі до Господа досвідчувати благословення.

Сьогоднішня Євангелія підкреслює про діла віри, яка підкреслюється для нас. Ми не можемо собі пояснити і зрозуміти причини війни і загрози, яка випала на нашу долю. Смерть, страх, знущання над людиною, над свободою, надбанням - це безумство. Гріх випробовує нас, наскільки ми можемо довіритися Богові. Коли візьмемо до уваги об'явлення Пресвятої Богородиці, яка більше ста років об'явила про навернення росії, то бачимо, що Бог не хоче смерті грішника, а хоче навернути і показати йому цей гріх. Кожен гріх веде до смерті, до терпіння, до руйнування. Наслідки гріха проявляється в різний спосіб. Наслідки гріха впали і на нашу долю, задля навернення. Слова про молитву за навернення додаються до нашої віри і нашого життя.

Ці мощі сьогодні прийшли до вас для того, щоб нашу віру оживити словами Пресвятої Богородиці: "Моліться за навернення росії, щоб встановити мир у світі". Тепер Україна твориться і весь світ докладається всіма можливостями. Не було ще такою солідарності світу молитвою, гуманітарними стараннями, різними можливостями, щоб нас зрозуміти і загоїти рани. Господь запевняє, як колись Авраамові, так сьогодні через Богородицю, що коли будемо молитися, так станеться. Ми сьогодні хочемо поєднати наше життя з Богом не тільки, щоб росія навернулася від своїх дій, але і щоб ми могли бути чуйними до свого ближнього.

Нехай Пресвята Богородиця, яка своїм об'явлення посіяла цю істину, яку нам приходиться пережити, випрошкє у Господа, щоб те чудо сталося на землі." - Із проповіді владики Михаїла.

Після богослужіння Архиєрей відвідав парафіяльну катехитичну школу, де освятив вервиці, які вихованці школи виготовили для військовослужбовців.

СВІТЛИНИ

Також у цей день єпископ провів у останню дорогу убієнного воїна - Волошинського Андрія, жителя с. Новий Витків.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336