possible to make website for free

Пошук по сайту

У празник Благовіщення Кир Михаїл звершив богослужіння у Лопатині

У празник Благовіщення Пресвятої Богородиці Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у Лопатині. 

СВІТЛИНИ

"Розділяю радість свого служіння з вами. Бог хоче з нами розділити радість споконвічного задуму. Він не перестає творити світ і ділитися своїми Ласками.

Сьогодні з неба сходить блага вість, Богородиця виконує божественне завдання і поєднує нас з Богом. Бог взяв людське тіло і зріднився з нашим життям. Той, який створив світ, приймає вигляд людини, щоб жити в світі з нами. Найважливіша настанова, щоб ми любили один одного, бо по тому будемо знати, що з його науки на землі, щось робимо. Катехизм нас навчає, що християнин уподібнюється до Христа і через уподібнення ми маємо завдання з Богом змінити світ на краще. Як ми можемо зрозуміти любити ворогів? Катехизм каже любити. Як любити сьогочасного ворога? Нас болить душа, бо ворог хоче вбити наше, те чим ми Богові можемо свідчити. Ми знаємо, що затії ворога завжди програють, бо так історія складається і ми маємо свідчення. Церква переходить через терпіння історії і нашого життя, щоб зберегти віру в Бога, бо ми потребуємо живої віри, щоб досвідчити дію Божої благодаті, яка поборює гріх. Ворог хоче розбудити гнів і позбавити любові, якою Бог сотворив світ. Ми мусимо в лиці ворога, в лиці немочей і випадків досвідчити свою неміч, щоб просити у Бога помочі. Нам треба навчитися любити свою Церкву, Україну не так, як ми любили.

Бог вмістив нас у світ, щоб ми розвивали любов, а ми знаходимо речі, до яких прив’язуємося. Для нас це час випробування і ми маємо єднатися в якостях християнського життя. Довіряємося Пресвятій Богородиці і молимося разом з очевидцями, які розмовляли з Богородицею про навернення росії. Щоб зупинити війну, щей ворогів навернути.

У Благовіщення Господь міняє лад природи. Ми радіємо, що маємо надію до Бога. Просімо, щоб ми разом з Богородицею могли радіти, вона мала силу радуватися в довірі до Бога. Ми сьогодні присвячуємо себе Пресвятій Богородиці, її Непорочному Серцю, де таїться глибина її віри». - із проповіді владики.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336