possible to make website for free

Пошук по сайту

У Світлий понеділок Кир Михаїл молився у прокатедральному храмі

У Світний понеділок, 25 квітня 2022 р. Б., Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Йосафата в Жовкві.

СВІТЛИНИ

"Так складається наше християнське розуміння, що Воскресіння - це найважливіша подія людства і ми це маємо признавати. Здавалобися, що Христос воскрес з мертвих, зійшов до аду, а нам на землі що? З Христового Воскресіння починається оновлення лиця землі, всього творіння в тому числі і нас з вами. Ми тепер християни, бо ми в Христа зодягнулися. Це полягає не тільки у людських вимірах чи у вимірах внутрішньої подібності. Катехизм навчає, що християнин - це нова людина у Христі, яка приймає, сповняє волю Ісуса Христа і приймає участь у здійсненні Божої волі, якою є нова земля і нове небо. Ісус Христос через нас міняє лице землі. Він нас усіх у Церкві єднає, як братів і сестер.

Як загоїти рани, які створює ця жахлива війна? У цьому нам потрібно віри. Ми маємо довіритися Богові. Що більше, як віра може нас запевнити серед цієї несправедливості, яка діється в душі, сім'ї і суспільстві. До того нас кличе Воскреслий Христос. Коли питають Івана Хрестителя, хто він такий, то він відповідає - вирівнюйте дорогу. Це означає позбутися гріха. Людина не завжди до кінця вірить Богові у всіх обставинах. Ми маємо вчитися довір'я до Бога. Господь не тільки сотворив, але він цей світ постійно творить і ним турбується і живить. Він своєю невидимою присутністю освячує і просвічує нас. Христос прийшов на землю, щоб послужити. Від нас вимагається, щоб ми зрозуміли, що наше життя є для служіння. Сьогодні без служіння не було би сенсу життя." - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336