possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро відвідав парафію с. Жужеляни

У Світлий понеділок владика Петро відвідав парафію у с. Жужеляни.

"Христове Воскресіння - це підвалина всіх свят. Апостол Павло навчає, що якби Христос не воскрес, марною би була проповідь наша. Коли святкуємо Воскресіння, то не тільки пригадуємо, що Христос воскрес, страждав і був похований, але найперше роздумуємо для кого Христос це зробив. Христос не втомлюється піднімати людину, він завжди є з людиною, але людина не завжди є з Богом.

Слово Пасха, означає перехід від зла до добра. Катехизм навчає християнської праведності - остерігайся зла, чини добро. Христове Воскресіння - це свято віри. В Символі Віри є вміщене визнання віри в Бога, який сотворив світ і наповняє його Святим Духом. Апостол Яків вчить, що віра без діл мертва.

Сьогодні святкуючи Пасху, хочемо уникати зла і не поширювати його. Святкуючи Воскресіння Христове, перемогу добра над злом, хочемо просити у Господа навернення для ворогів. Сам Христос вчить про любов до ворогів, але тяжко любити того, хто вбиває. Тут йдеться про те, що ми потверджуємо зло людей, але просимо у Господа навернення для них." - із роздумів владики Петра.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336