possible to make website for free

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Тур'є

У неділю, 1 травня 2022 р. Б., Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Тур'є, Олеського деканату.

СВІТЛИНИ

Єпископ виголосив проповіді, у якій розважив про віру у Воскреслого Христа: «Сьогодні чуємо слова апостола Томи, який каже, що не повірить, що Христос був серед учнів, поки не вкладе пальців і руки у бік. Що сьогодні для мене означає християнський привіт - Христос Воскрес? Чи той Господь, який воскрес є завжди з нами? Христос приходить через замкнені двері і Тома говорить - Господь мій і Бог мій. Христос навчає, що блаженні, які не бачили і увірували. Віра ап. Томи народжувалась, коли він був учнем. Для нас християн, цей виразний знак, коли приходимо до храму, де на слова священника стається переістествлення.

Кожної неділі ми є свідками Воскресіння. Ми біжимо, щоб принести йому всі болі і проблеми і принести до своїх домівок благословення. Основною ціллю, коли ми йдемо в неділю до храму на Службу Божу це не те, що ми служимо, а те, що Христос нам служить. Христос нахиляється над нами, щоб нам послужити. Коли ми не йдемо на Службу Божу, то немов тікаємо від благословення. Ми приходимо до храму, бо тут народжується наша віра. Ап. Павло навчає, що віра - від слухання. Як ми це Слово слухаємо? Слухати Слово Боже - це укріпитися у вірі. Господь хоче, щоб ми йому довіряли. Сьогодні ми стоїмо перед викликом, коли інший народ напав на нас, щоб узаконити свої права, своє бачення, але ми маємо святий обов'язок хоронити свою культуру, звичаї і боронити свою землю від тих, хто її хоче знищити. Сьогодні стоїмо перед мощами дітей з Фатіми, яким Богородиця казала бути ревними у своїй молитві.»

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336