possible to make website for free

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та дияконське поставлення у Сокалі

У неділю 29 травня 2022 р. Б., У катедральному соборі м. Сокаль Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію та уділив дияконські свячення піддиякону Ярославу Боднару.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні неділя сліпородженого і на ньому ми сьогодні будуємо життя і відносини в житті, бо Господь нам дав світло віри. А віра нас вчить про Бога, який світ для нас сотворив і цей світ триває до нинішнього дня. Бог постійно діє своєю творчою силою, щоб світ і життя підтримувати і привести до спасіння. Це наше з вами покликання до Царства Божого на землі і у вічності. Сьогоднішній випадок сліпородженого - це не єдиний у Євангелії випадок оздоровлення. Сліпороджений був свідомий своєї немочі і бажав, так як всі люди, побачити світ. Дуже важливо всім нам мати в житті бажання.

Людині завжди потрібно допомоги. Наше життя так взаємопов'язане і в сім'ї, і в громаді, і в Державі, і в Церкві. Не люди собі придумали, щоб їм добре було жити, а це Бог все так установив, щоб ми в любові шукали спільного. Ми є свідками, як всі переживаємо за нашу Державу і життя, не кожен за своє, а за всіх. Воїни, які стоять на сторожі нашої Держави, роблять це для нас. Ми маємо обов'язок молитися за них, але також і за ворогів. Ці люди засліплені гріхом і страхом. Гріх має властивість засліплення цілого народу, хоч між ними є люди, які розуміють ситуацію. Церква нам каже молитися за навернення ворогів. Ми як свідомі християни, довіряємо себе Богові.

Ми всі були очевидцями посвяти нашого народу Непорочному Серцю Марії задля навернення росії. Як це станеться, ми цього не можемо знати, ані сказати Богові, як і кого має зі світу забрати. Починаючи з себе ми повинні шукати мир у своєму серці і сім'ї та дарувати цей мир іншим. Цей мир такий потужний і такий делікатний. Коли ми щось просимо у Бога, мусимо примиритися зі світом. Церква нас всіх закликає до праведності.

Ми маючи світло і бажання маємо молитися за просвічення тих, які перебувають в темряві, щоб ми стали свідками багатьох подій."

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336