possible to make website for free

Пошук по сайту

Храмовий празник у Себечеві

У четвер, 2 червня 2022 р. Б., у свято Вознесіння Господнього владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Себечів, з нагоди храмового празнику.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Єпископ виголосив проповідь: «Христос прийшов на землю і об’явив правду про Бога Отця, яким є Бог і дав нам певні заповіді. Передовсім дві заповіді любові - це Господь проповідував і показав на своїм прикладі та передав своїм апостолам владу, яка стосується людської душі. Заповів йти у світ і проповідувати живого Бога, який є у світі.

Сьогоднішнє свято, у якому ми бачимо, як він возноситься на небо з тілом, яке він мав, як людина. Він підтверджує правду, яку визнаємо у Символі Віри. Кажемо, що очікуємо воскресіння мертвих і життя майбутнього віку. Ми покликані до неба, щоб перебувати у вічності з Небесним Отцем. Кожен з нас через Св. Тайни Хрещення і Миропомазання став учнем і апостолом нашого Спасителя. Кожен з нас стаючи християнином повинен боронити свою віру і ділитися нею з іншими. Господи, як я маю свідчити своєю вірою, щоб притягати інших? Наш Катехизм вчить про християнську праведність, щоб уникати зла і чинити добро.

Ми, живучи у світі, часто послуговуємося словами, які відносяться до вічності, що прийде у майбутньому. Ми часом, говорячи про наші важкі хвилини життя кажемо, що це пекло. Особливо в теперішній час війни кажемо, що наші воїни знаходяться, немов в пеклі. З іншої сторони в нас є бажання, щоб перебувати в мирі і злагоді, і коли люди між собою перебувають у любові, то немов творять рай. Коли немає злоби і заздрості і ми ці відносини відносимо до перебування в раю, коли наші потреби є задоволені. Ми так бажаємо, щоб прийшов мир у нашу землю, щоб вигнати ворога з нашої землі, щоб творити рай.

Коли ми святкуємо свято Вознесіння, нам залишається через чисте серце будувати небо на землі. Через цілу історію Церкви зло хотіло знищити цей Богом створений світ. Господь говорить про Божу силу і Церкву, що ворота пекельні її не подолають, ніхто не зможе зруйнувати цього вічного.

Цим святом ми собі пригадуємо, що мене чекає в майбутньому, де я буду перебувати. Боже слово вчить, що крокуючи до раю ми мусимо збагачуватися добрими вчинками, адже віра без діл мертва. Це небо заслуговується силою, через добрі вчинки, які ми хочемо робити з любові.

Ми святкуємо храмовий празник, пам’ятаючи, що цей храм є частинкою неба. Господь з неба приходить на престіл, він є тим небо і те небо є в нашій душі, воно починається тут від цього храму, бо тут ми причащаємось і сповідаємось, тут вінчаємось і в ньому нас проводжають.

Бажаю, щоби ми дбали про небо в нашому серці і шукали миру».

Після богослужіння відбулось водосвяття, процесійний обхід та окроплення людей.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336