possible to make website for free

Пошук по сайту

Відбулась щорічна проща до Прилбич з нагоди уродин праведного митрополита Андрея Шептицького

У п'ятницю, 29 липня 2022 р. Б., відбулася проща до Прилбич, родинного села митрополита Андрея Шептицького, яка проходить щороку у день його уродин.

Правлячий Архиєрей Кир Михаїл, владика Петро та економ єпархійного управління о. Михайло Грицишин, взяли участь у моліннях за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. Зранку вони молилися у крипті собору св. Юра, де спочиває праведний митрополит, опісля молилися біля пам'ятника митрополиту Андрею перед собором св. Юра та вирушили у рідне село Кир Андрея на Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

Архиєрейську Божественну Літургію звершив митрополит Львівський - Ігор у співслужінні владики Михаїла, владики Петра, владики Володимира та владики Йосафата, який виголосив проповідь.

Владика Михаїл поділився роздумами сьогоднішньої події та наголосив на молитві за прославу митрополита Андрея: "За прославу слуги Божого митрополита Андрея зараз дуже актуально молитися, адже митрополит Андрей є тим, що пережив одну і другу війну і дочекався до третьої. В контексті синодальних рішень поручаємо всім вірним молитися за його прославу.

Коли ми будемо молитися, то переживемо війну і це буде потвердження успіху, цієї віри, якою жив митрополит Андрей, бажаючи українському народові волі і розквіту. Він казав, що в стражданні і терпінні ми здобудемо перемогу.

Ключові моменти, які залишив нам праведний митрополит, щоб ми не розчарувалися, а тривали в вірі і в молитві, щоб завтрашній день наступив вже сьогодні в кожному".

Після богослужіння відбулось спільне агапе на якому розділили Яворівський пиріг та борщ.

Також відбулося освячення ікон, які діти розптсали на склі та освячено парафіяльне приміщення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336