possible to make website for free

Пошук по сайту

Перша проща освітян до Чудотворної ікони Матері Божої Вознесенської

У першу неділю жовтня святкують гарне свято – День вчителя.  Вчителя, який крім знань, навчає доброго, мудрого, вічного. Вчителя, без якого не було б ні лікаря, ні робітника, ні самого вчителя. Адже саме він дає перші ази знань, а вже згодом ми розвиваємося, здобуваємо певні навички, вдосконалюємося.

Надзвичайно несподіваним, цікавим, пізнавальним був День вчителя у Маркополі.

Складні погодні умови не стали перешкодою для проведення свята.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у с. Маркопіль о. Василь організував прощу освітян до Чудотворної ікони Матері Божої Вознесенської. На яку були запрошені освітяни усіє Підкамінської громади, разом із керівництвом відділу освіти і селищним головою.

Програма прощі була дуже насиченою і цікавою. Усі присутні молилися Хресну дорогу в часі якої несли хрест, опісля Літургія, пізніше молебень. Усі молитви офірували за закінчення війни, за наших воїнів, за нашу перемогу і світле майбутнє нашого народу.

Молитовна програма прощі завершилася подячною співаною вервицею, перед якою освітяни мали змогу висловити слова вдячності Господу Богу разом із своїми потаємними мріями і побажаннями.

Душевної теплоти додали вітання від викладачів та учнів Підкамінської школи мистецтв.  Духовно патріотичні пісні і поезія внесли свій позитивний колорит у свято.

СВІТЛИНИ

Із Днем учителя привітання линуло від: священників о. декана Михайла Бакая і адміністратора храму о. Василя Гершона, керівника відділу освіти – Ковальчук Віри Павлівної, селищного голови – Бутинського Богдана Ярославовича.

На закінчення прощі було ще й частування в часі якого усі присутні мали змогу спілкуватися і ділитися враженнями.

Зі слів о. Василя цьогорічна проща освітян увійде в історію нашої парафії і напевно стане чудовою традицією цього дня. Тому сподіваємося що з кожним роком ця проща ставатиме все чисельнішою.

Вчительська спільнота Підкамінщини висловлює щиру подяку о. Василю Гершону за організацію і проведення прощі освітян до Чудотворної ікони Матері Божої Вознесенської в Маркополі. Бажаємо йому і надалі наснаги, здоров'я, витримки та Божої опіки в реалізації задуманих  планів.

Повідомив Мисак М. П

вчитель Маркопільського ЗЗСО І – ІІІ ст.

  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336