possible to make website for free

Пошук по сайту

У Жовкві у молитовний спосіб провели міжєпархійний футбольний турнір

У понеділок, 10 жовтня 2022 р. Б., до Жовкви з'їхались священники з різних єпархій УГЦ для участі у міжєпархійному футбольному турнірі. На жаль, через реальну небезпеку та загрозу ракетних обстрілів нашої Держави державою-агресором, турнір не відбувся, дату його проведеня перенесли.

Всі священнослужителі одноголосно вирішили провести цей день у молитві за перемогу і мир в Україні. Молилися також і за полеглих у війні від рук ворога.

Молитву у прокатедральному храмі св. Йосафата розпочав Преосвященний владика Михаїл.

СВІТЛИНИ

У вітальному слові Єпископ наголосив на молитві та заступництві ангелів: «В нашому народі до ангелів є багато закликів, але вживання віри є обмаль. Катехизм навчає, що Ангели – це небесні безтілесні істоти, духи, мають буття від Отця. Вони вводяться в буття дією Сина і звершуються в бутті силою Святого Духа. Вони Бога бачать і вочевидь спілкуються.

Церква навчає, що людина має свого Ангела хоронителя, який бачить Бога і ці ангели є на послугу Богові так, як і ми. Між нами і ангелами є відносити, які поповнює Божа присутність.

Молімося, щоб ангелидопомогли нам жити успішно, щоб захистили кожного із нас своїм щитом. В цій вірі я хочу, щоб ви молилися, щоб ваші ангели вас захищали, захищали Україну і встановили мир».

Преосвященний владика Петро звершив Панахиду за полеглими у війні, а особливо за тими, хто загинув внаслідок бомбардувань у цей день.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336