possible to make website for free

Пошук по сайту

У с. Тетильківці освячено новий престіл та кивот

У празник Входу в храм Пресвятої Богородиці владика Петро звершив богослужіння у с. Тетильківці, Підкамінського деканату та освятив новий престіл і кивот.

СВІТЛИНИ

«У вашій парафії, посвяченій Пресвятій Богородиці, посвячуємо новий престіл і кивот. Це найсвятіше місце і речі, які знаходяться у храмі. Тут звершується безкровна жертва, тут на слова священника перетворюється хліб у тіло, а вино у кров Господа нашого Ісуса Христа. Як важливо, щоб ми в нашому житті пам'ятали істину, що Бог нас чекає. Бог який мене створив, готує для мене дивні речі, як написано: що око не бачило і вухо не чуло, те Господь готує для тих, хто його любить.

Ми, як християни XXI століття маємо себе запитувати: яким я є християнином? Найперше я покликаний, щоби чинити добро і уникати всякого зла, про це нас вчить Катехизм і це є християнською праведністю. Бог завжди супроти людини творить тільки добро. Немає такого місця і часу де Бог не є біля людини, але є час коли людина може не бути біля Бога. Ісус у Пресвятій Євхаристії приходить на цей престіл і тут є з нами. Бог ніколи від нас нічого не вимагає, він нас полюбив і хоче, щоб людина любила Його.

Сьогодні у притчі про Милосердного Самарянина Господь говорить про себе, адже Він прийшов не до праведних, а до грішних, бо не здорові потребують лікаря, а лише хворі. Ми приходимо до Божого Милосердя в Св.Тайні Сповіді і скільки він милосердя виявляє для нас, прощаючи нам, і ми також так повинні чинити.

У Старому Завіті говориться у книзі Ісаї, що Бог не залишить людини, навіть коли всі її відречуться.

В сьогоднішнє свято ми освячуємо кивот і це символічно, бо Пресвята Богородиця стала цим Божим кивотом для нас людей. Старозавітній кивот, який був у єрусалимському храмі до викрадення, вміщав у собі манну, жезл Арона і таблиці завіту. В цей храм входить Пресвята Богородиця, як живий кивот.

Прибігаймо до цього кивоту де нас чекає Господь, який є щедрий для кожного з нас і обдаровує своєю ласкою.» - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336